Υπογραφή συμφωνίας ΠΕΙΡΑΣ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 


Σύμβαση – πλαίσιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων AUTODIA, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Η σύμβαση συνεργασίας, η οποία ρυθμίζει την οφειλή πνευματικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς - μέλη του Σωματείου, για τα έτη από το 2018 έως το 2021, με αυτόματη ανανέωση έως και το 2022, αποτελεί ευτυχή κατάληξη πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο φορέων.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας στα γραφεία της AUTODIA, παρέστησαν, από πλευράς Σωματείου, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Γρηγορόπουλος και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Πετρίδης, καθώς και ο Πρόεδρος ΔΣ Νίκος Αντύπας, η Γενική Διευθύντρια κα. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, ο Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Μαραγκουδάκης και ο Διευθυντής Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων κ. Μανώλης Καβαλιέρος, από πλευράς του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η ομαλή λειτουργία της αγοράς εξαρτάται από την αμοιβαία τήρηση των όρων διαφάνειας, σεβασμού και υγιούς διαλόγου, καθώς και της τήρησης νομιμότητας, προς όφελος τόσο των χρηστών μουσικών έργων, όσο και των Ελλήνων δημιουργών, συνθετών και στιχουργών, οι οποίοι αμφότεροι αγωνίζονται για τον βιοπορισμό τους εν μέσω της παρατεινόμενης πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια