Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Στο Μονοπάτι του Λιονταριού" του Αινεία Πετάνη | Γράφει η Βάσω Κανιώτη

 


Συγγραφέας: Αινείας Πετάνης
Έτος έκδοσης: 2021
Σελ.: 134
Εκδόσεις: Οσελότος

Γράφει η Βάσω Κανιώτη

Τα μονοπάτια που βαδίζουμε στην εποχή μας, κάθε άλλο παρά εύκολα προσβάσιμα είναι. Όταν μιλάμε για μονοπάτια σκοτεινά, όπως εκείνα του ρατσισμού, τότε βιβλία όπως το “Στο μονοπάτι του λιονταριού”, από τις εκδόσεις “Οσελότος”, που φέρει την υπογραφή του συγγραφέα Αινεία Πετάνη, είναι ανάγκη να διαβάζονται, να προβάλλονται, αλλά κυρίως να αποτελούν κειμήλια της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ένας Νίκος Ανδριώτης – υπάλληλος φαρμακοβιομηχανίας-, αντιπρόσωπος μιας μισαλλόδοξης μερίδας ανθρώπων της κοινωνίας και από την άλλη μία Χριστίνα Ανδριώτη – δικηγόρος -, θαρραλέα, δίκαιη και ειλικρινής, ορθώνει το ανάστημά της μπροστά του με σκοπό να τον βοηθήσει. Οι συγκρούσεις αναπόφευκτες, αλλά και μοιραίες. Το “μονοπάτι” και για τους δύο δυσπρόσιτο, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι ανατροπές πολλές και συνταρακτικές.

Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, που έρχεται να αναδείξει κάθε μορφή ρατσισμού και προπαντός να δώσει κατευθύνσεις τονίζοντας τον κοινό παρανομαστή που έχουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Ότι είναι άνθρωποι.

Ένα μυθιστόρημα που δεν παρασύρεται από συναισθηματικά “προσωπεία”, ούτε από δήθεν “ανωτερισμούς” , αλλά αποτελεί ένα “ευαγγέλιο” για το πόσο εύκολα το “λιοντάρι” που κρύβουμε όλοι μέσα μας, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει έρμαιο, στα αχαρτογράφητα νερά της κοινωνίας που ζούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια