Περφόρμανς «Amadé: The Real MOZART»

 


Περφόρμανς «Amadé: The Real MOZART»

Παρασκευή 7, 14, 21 & Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, 21:00-22:00

ΜOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

 

Με τέσσερα άκρως εικαστικά, μουσικά, βιωματικά… δείπνα και με επίτιμο προσκεκλημένο  τον… Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, γιορτάζουμε στο MOMus τη νέα χρονιά στις 7, 14, 21 και 27 Ιανουαρίου 2022 στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης! O Χριστόφορος Αντωνιάδης, μετά τις προσωπικότητες του Αλέξανδρου Ιόλα, του αυτοκράτορα Καλιγούλα και του Άντι Γουόρχολ, καταπιάνεται με την τέταρτη κατά σειρά βιογραφία, αυτή του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart, Σάλτσμπουργκ, 27 Ιανουαρίου 1756 - Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791). Η περφόρμανς «Amadé: The Real  MOZART» αποτελεί ένα καλλιτεχνικό ψυχογράφημα του μουσικοσυνθέτη, που φωτίζει με έναν σουρεαλιστικό τρόπο κομμάτια της ζωής του, όχι τόσο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν για το κοινό. Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310593270 (Τρίτη-Κυριακή, 12:00-18:00). Η είσοδος στον χώρο γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός των τελευταίων 3 μηνών). H χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Απόσπασμα από το πρόγραμμα

Σάλτσμπουργκ.

27 Ιανουαρίου. Ημέρα γενεθλίων του Μότσαρτ.

Ένα Διονυσιακό δείπνο στην αυτοκρατορική αυλή.

Οικοδεσπότης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φον Κολορέντο.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο μουσικός της αυλής,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕ ΜΟΤΣΑΡΤ.

Για να εξυμνηθεί για τις υπηρεσίες του ή για να τιμωρηθεί για τις επιλογές του;

 

Μέσα σε μια γιορτινή νύχτα...

Ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής του μουσικοσυνθέτη που δε φοβήθηκε να επαναστατήσει κόντρα στα μουσικά και όχι μόνο στερεότυπα της εποχής.

Έσπασε τα σίδερα του χρυσού κλουβιού που τον είχαν τοποθετήσει ως προϊόν επίδειξης και διέσχισε τους δικούς του ουρανούς.

Ο σκανδαλιάρης, αθυρόστομος, αιώνιος έφηβος, αυτή η σκοτεινή μουσική ιδιοφυΐα με τις πανανθρώπινες ανησυχίες, αυτοσαρκάζεται, ερωτεύεται, αποθεώνει το ταλέντο του, ασπάζεται τον τεκτονισμό, αυτομαχαιρώνεται και θεραπεύει τις πληγές του με τη μαγική δύναμη των χεριών του.

Θα είσαι ένας από αυτούς που θα καθίσουν σε αυτό το τραπέζι;

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη

Headpieces - Accessories: Despotnia 

Φωτισμοί: Alex.

Promo Photos: Despotnia & Ρωμανός Χατζηπαναγιώτου

Production Manager: Αλέξανδρος Καραμανλής

Σκηνοθεσία Trailer: D.R.E.A.M.E.R.S

Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ ο Χριστόφορος Αντωνιάδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια