Βιβλιοκριτική για τη σειρά βιβλίων "Κίνε και Κόνι" της Ευγενίας Κωστή | Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή-ΠουλτσίδηΣυγγραφέας: Ευγενία Κωστή

Η πρώτη τους περιπέτεια
Έτος έκδοσης: 2019
Σελ.: 36
Εκδόσεις: Maradel Books

Η Λίμνη των Ζαχαρωτών
Έτος έκδοσης: 2020
Σελ.: 36
Εκδόσεις: 
Maradel Books


Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη


Σειρά βιβλίων Κίνε και Κόνι 

Η σειρά βιβλίων Κίνε και Κόνι είναι ευφάνταστες περιπετειώδεις ιστορίες με κύριο μήνυμα τη δύναμη της φιλίας και την ομαδικότητα. Οι δύο ήρωες, ο Κίνε το σκιουράκι και ο Κόνι το λαγουδάκι, είναι πολύ περίεργοι και θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα στο μαγικό δάσος! Στηρίζονται ο ένας στον άλλο και ενώνουν τις δυνάμεις τους κατορθώνοντας να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Οι δύο φίλοι ζούνε σε ένα παραμυθένιο δάσος, στο χωριό της Ασημένιας Κανέλας.

Στην “Πρώτη τους περιπέτεια” ο Κίνε και ο Κόνι έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, να βρουν τα σπάνια μοβ βατόμουρα! Στην πορεία θα συναντήσουν το μυστηριώδες Πεταλολούλουδο, τον Υάκινθο το άλογο που πετάει, και τη σοφή κουκουβάγια Αγριππίνα. Οι δύο φίλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η φιλία και αισθάνονται πολύ τυχεροί που έχουν ο ένας τον άλλο. Στο τέλος η ιστορία αφήνει μία γλυκιά γεύση με το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα απλόχερα μας έχει χαρίσει η ζωή και να κάνουμε όνειρα για το μέλλον.

Στη δεύτερη περιπέτεια οι δύο ήρωες ανακαλύπτουν τη “Λίμνη των Ζαχαρωτών”. Ποιο είναι το μυστήριο της και ποια θα είναι η νέα τους αποστολή; Ο Κίνε και ο Κόνι θα ενωθούν με τον Υάκινθο, το τζιντζεράκι και τα δύο μικρά γουρουνάκια. Θα αντιληφθούν πόσο σημαντικοί είναι όλοι και πόσο διαφορετικό ρόλο επιτελεί ο καθένας. Παράλληλα μαθαίνουν να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος μαθαίνουν να είναι ενωμένοι και να ξεπερνούν τους κινδύνους.

Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό στο χωριό της Ασημένιας Κανέλας. Η σειρά των δύο ηρώων θα ξετρελάνει τα παιδιά, κάνοντάς τα να οραματιστούν, να εμπνευστούν, να ονειρευτούν, αλλά προπάντων να νιώσουν και να γελάσουν.


Σύνοψη:

Η νέα συγγραφέας Ευγενία Κωστή, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική ανάλυση και σπουδές στο πιάνο, εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια. Έχει εκδόσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς παραμυθιών Κίνε και Κόνι, ΄΄Η πρώτη τους περιπέτεια΄΄ και η ΄΄Λίμνη των Ζαχαρωτών΄΄, υπό τη στέγη της Maradel Books, φιλοδοξώντας να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας! Η απόφασή της να ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως λέει η ίδια έπρεπε να αφουγκραστεί αυτό που είχε μέσα της, αλλά προπάντων να το πιστέψει και να πάρει την απόφαση να το εκθέσει. Τώρα γιατί παιδικό; Ίσως γιατί έτσι ακούει το μικρό παιδί που κρύβει μέσα της. Κινητήριος δύναμη τα όνειρά της, πιστεύοντας ότι όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να τα κυνηγάμε. Επίσης, κάνει μία ευχή οι μικροί και μεγάλοι φίλοι να διαβάζουν πολλά παραμύθια!

Τα βιβλία της συγγραφέως, Κίνε και Κόνι είναι δύο γλυκιές και τρυφερές ιστορίες, που με ευφάνταστο τρόπο αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, την ομαδικότητα, τη συνεργασία και πώς μέσα από αυτήν ξεπερνιούνται τα εμπόδια και οι δυσκολίες, καθώς και τη μοναδικότητα του καθενός. Η σειρά των δύο ηρώων θα ξετρελάνει τα παιδιά, κάνοντας τα να οραματιστούν και να εμπνευστούν, αλλά προπάντων να νιώσουν και να γελάσουν.

Στην ΄΄Πρώτη τους περιπέτεια΄΄ οι δύο φίλοι, ο Κίνε, το σκιουράκι και ο Κόνι, το λαγουδάκι, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο μαγικό δάσος με ένα και μοναδικό σκοπό! Να μαζέψουν μοβ λαχταριστά βατόμουρα! Στη διαδρομή θα γνωρίσουν συναρπαστικούς φίλους ενώ οι κίνδυνοι δε θα λείψουν! Το μυστηριώδες Πεταλολούλουδο, το άλογο που πετάει και η σοφή κουκουβάγια Αγριππίνα θα τους διδάξουν τη δύναμη της φιλίας…

Στο δεύτερο μυθιστόρημα, ΄΄Η Λίμνη των Ζαχαρωτών΄΄ ο δύο μικροί ήρωες επισκέπτονται το χωριό των Αρωματικών Χαρουπιών συναντώντας μία ιδιαίτερη λίμνη! ΄΄Η Λίμνη των Ζαχαρωτών΄΄ θα γίνει αιτία ώστε η παρέα τους να μεγαλώσει. Μαζί με τα δύο γουρουνάκια, το τζιντζεράκι και τον Υάκινθο θα ζήσουν μία ακόμη συναρπαστική αναζήτηση…

Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό… Δύο πανέμορφες ιστορίες που μικροί και μεγάλοι θα αγαπήσετε!


Βιογραφικό:

Η συγγραφέας Ευγενία Κωστή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια.

Έχοντας καλλιτεχνικές ανησυχίες από μικρή, ασχολήθηκε με τη μουσική ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο πιάνο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια την κέρδισε η συγγραφή παιδικών ιστοριών, που της δίνει ιδιαίτερη χαρά και τη γυρνάει στα παιδικά της χρόνια.

Στον μαγικό κόσμο των περιπετειών των δύο φίλων, Κίνε και Κόνι, η συγγραφέας αποσκοπεί να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια