Πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους σε πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «2gether»

 


Πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους σε πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «2gether»

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 / 11:00-14:00

 

Την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα εικονικό μουσείο θα έχουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι στην ειδική, πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «2gether» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου, 11:00-14:00, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310566716.

Με άξονα την ανθρώπινη μορφή, οι επισκέπτες του εικονικού μουσείου συμμετέχουν βιωματικά σε μια άκρως ενδιαφέρουσα πλοήγηση στον χώρο και τον χρόνο, ξεκινώντας από το Παρίσι του τέλους του 19ου αιώνα, και δια μέσου της επαναστατικής Μόσχας και της εποχής της ρωσικής πρωτοπορίας, καταλήγουν στην Ελλάδα, για να ανακαλύψουν την άνθηση της σύγχρονης τέχνης στη χώρα. Εικονικοί ψηφιακοί χαρακτήρες (animated avatars) λειτουργούν ως ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την «περιπέτεια» καθώς παράλληλα υπάρχει αλληλεπίδραση με έργα από σημαντικές συλλογές (Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά).

Το πρόγραμμα «2gether» θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τον Οκτώβριο του 2022.

Περισσότερα για το πρόγραμμα: http://www.2gether-project.gr/ 

Εταίροι: MOMus, ΕΚΕΤΑ, Hypertech-Εταιρεία Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια