«ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΨΥΧΗ ΜΟΥ» - με τον Κώστα Μακεδόνα στην επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή


Καλοκαίρι 2022

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΨΥΧΗ ΜΟΥ»

Ένα αφιέρωμα με τον Κώστα Μακεδόνα
στην επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή

Αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με το δημιουργικό δίδυμο των Θάνου Γεωργουλά (μουσική, ενορχηστρώσεις) και Κώστα Τερζάκη (στίχοι, κείμενα) παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΨΥΧΗ ΜΟΥ».

Με 22 ολοκαίνουργια τραγούδια και απλές, γρήγορες, επεξηγηματικές αφηγήσεις ανάµεσά τους, η παράσταση στοχεύει στα συναισθήματα των θεατών και ζωντανεύει µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας µας.

Η γνώση, η ψυχαγωγία και ο φόρος τιµής στους ξεριζωμένους Έλληνες της Ιωνίας, δίνονται μέσα από διαφορετική, πρωτότυπη προσέγγιση, που προσπαθεί να γεφυρώσει αυτά τα 100 χρόνια, αγγίζοντας σήµερα τις καρδιές µας. Ο σπουδαίος, καταξιωμένος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας μαζί µε εξαίρετους ερμηνευτές και μουσικούς, µε παραδοσιακά μουσικά όργανα σε καινούργιες μελωδίες και ενορχηστρώσεις του Θάνου Γεωργουλά και στίχους και κείμενα του Κώστα Τερζάκη αποτελούν την εγγύηση για μια συναυλία υψηλής αισθητικής που θα σφραγίσει µε τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη επέτειο.

Συμμετέχουν οι Μαριάννα Παπαμακαρίου και Σταύρος Βαϊνάς και 7 μελής ορχήστρα από τους Θάνο Γεωργουλά (πιάνο), Βασίλη Αρμένη (πλήκτρα, ακορντεόν), Νίκο Τερζάκη (κιθάρα), Γιάννη Καλκάνη (τύμπανα), Αντώνη Τζήκα (μπάσο), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι) και Τιγκράν Σαρκισιάν (πνευστά). Υπεύθυνος ήχου ο Άγγελος Πετκίδης και υπεύθυνος φωτισμού ο Γιάννης Καραμπελιάς.

Ύστερα από την πρώτη παρουσίαση της παράστασης «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΨΥΧΗ ΜΟΥ» στις 13 Ιουλίου στην Καλλιθέα θα ακολουθήσουν συναυλίες στο Παλαιό Φάληρο (11/9), στη Νέα Σμύρνη (19/9), στη Σαλαμίνα (20/9) και σε άλλες περιοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια