Βιογραφικό:
Ο Γιώργος Ευγενειάδης γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Βυρώνεια Σερρών. Τις παιδικές του αναμνήσεις συντροφεύουν μυρωδιές και εικόνες από το μπακάλικο του παππού του Γιώργου Κάνδραλη, καθώς και μαγειρέματα και γεύσεις της γιαγιάς Τασούλας και της θείας Δέσποινας. Όλα αυτά συνοδεύονταν από χρώματα και αρώματα της ελληνικής επαρχίας. Με επιρροές από τον πατέρα του Νίκο Ευγενειάδη, καθηγητή Εκπαίδευσης, και τον θείο του Στέλιο Ζώτη, καθηγητή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από μικρή ηλικία συνειδητοποίησε τη μαγεία αυτού του επαγγέλματος και τη δυνατότητα του παιδαγωγού να αλλάξει και να καθοδηγήσει τη ζωή των μαθητών του. Σπούδασε συνειδητά Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων αλλά στην πορεία της επαγγελματικής του αναζήτησης θέλησε να γεφυρώσει τις γνώσεις του με την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση. Ολοκλήρωσε σχεδόν παράλληλα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, ένα στη Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων και ένα στην Ειδική Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Γνωρίζει την ελληνική νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille. Χαμόγελα, αυθορμητισμός, άμεση επικοινωνία, δράσεις και ξεγνοιασιά ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον μάγεψαν στην Ειδική Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Απλά και διαφορετικά - Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση». Εργάζεται στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση καθώς και στην Κατάρτιση Ενηλίκων, λέγοντας «Εύγε... στη Διαφορετικότητα» και στις καινοτόμες δράσεις της και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της.
0 Σχόλια