Είδαμε την παράσταση "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

 



Πρόκειται για ένα θρυλικό έργο μυστηρίου, που υπογράφει η Αγκάθα Κρίστι. Παραμένει το μακροβιότερο έργο του Παγκοσμίου Θεάτρου, καθώς παίζεται συνεχώς,  παίζεται αδιάκοπα στο West End του Λονδίνου,  από το Νοέμβριο του 1925 έως σήμερα. 

Η Ποντικοπαγίδα έχει παιχτεί σε όλον τον κόσμο με τεράστια επιτυχία κι έχει μεταφραστεί σε 50 γλώσσες. Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε  στις αρχές του 1963, πρώτα στην επαρχία και στη συνέχεια στο Πειραιά, προς το τέλος στην Αθήνα, στο θέατρο «Φλόριντα» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον τίτλο  «Ποντικοπαγίδα» τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει δηλαδή ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπορέσει να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. 

Σε μια λιτή και ευρηματική σκηνή, στο Κέντρο της Αθήνας, στον Νέο Ακάδημο, υπό τη σκηνοθεσία της Κίρκη Κάραλη, συναντιούνται οκτώ ταλαντούχοι ηθοποιοί,  σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας, όπου εκτυλίσσεται το αστυνομικό μυστήριο. Εκεί βρίσκονται σχεδόν εγκλωβισμένοι σε ένα δολοφονικό παιχνίδι, μεταφερόμενοι στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της! 


«Στη Ζωή πολλοί άνθρωποι που συναντάμε είναι ενδιαφέροντες

Και άλλοι πάλι καθόλου…»

-Ποντικοπαγίδα-

 

Οι ηθοποιοί φαίνεται να είναι καλά δουλεμένοι στην παράσταση αυτή! Αρκετά ταλαντούχοι οι ίδιοι και με πολλές επιτυχίες να βαραίνουν στα βιογραφικά τους, μας κρατούν πραγματικά καθηλωμένους και με κομμένη την ανάσα μπροστά στο μυστήριο που πλανάται στο χώρο της σκηνής. Η μουσική και αυτή συμβάλλει στο μυστήριο, ενώ κύριο Soundtrack του θεατρικού είναι «Τα τρία τυφλά Ποντίκια», που ήταν βασισμένο στο αδημοσίευτο τότε ομώνυμο διήγημα της Αγκάθα Κρίστι. Τα κουστούμια, σε ρετρό τόνους, θυμίζουν κι αυτά εποχή. Χωρίς να είναι φαντασμαγορικά κινούνται στα πλαίσια μιας όμορφης αισθητικής, δηλώνοντας μια άνεση με φόντο το επαρχιακό τοπίο όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα.

 

Δεν προδίδουμε το τέλος της παράστασης!

Μα προτρέπουμε όσους δεν έχετε πάει ακόμη στην Ποντικοπαγίδα να σπεύσετε!

Ο καταπληκτικός θίασος και τα τρία τυφλά ποντίκια θα σας κόψουν την ανάσα!

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια