Συνέντευξη στην Ελένη Βαχάρη, Πρόεδρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη"


Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Λούζη



Ποιες ήταν οι σκέψεις σας κατά τη διάρκεια της ίδρυσης του Μουσείου Δροσίνη;

Τον Δροσίνη ως ποιητή το γνώρισα στο σχολείο. Τα ποιήματα μελοποιημένα τα τραγουδούσαμε σαν εμβατήρια στις γυμναστικές επιδείξεις του σχολείου. Το Χώμα Ελληνικό και το τραγούδι η ανθισμένη αμυγδαλιά ήταν συχνά στα χείλη μας.

Τον τελευταίο καιρό έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στο «Σύλλογο οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη». Για ποιο λόγο;

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από δική μου πρωτοβουλία και το θεωρώ έργο μου. Το φροντίζω και θα το φροντίζω όσο οι δυνάμεις μου μου το επιτρέπουν.

Τι σας ενέπνευσε στον ποιητή Γ. Δροσίνη;

Όταν μελέτησα τη ζωή και το έργο του θαύμασα τον Δροσίνη ως άνθρωπο. Τα ποιήματά του με άγγιξαν συναισθηματικά. Θαύμασα και εκτίμησα τη μεγάλη του προσφορά στα παιδιά, στην Ελλάδα και στο Έθνος.

Πώς αισθάνεστε με την ολοκλήρωση του έργου «Ο Δροσίνης στο Παγκόσμιο Στερέωμα»;

Πιστεύω ότι έβαλα ένα λιθαράκι δίπλα στα βιβλία, που έχουν γραφτεί για τον πολυσχιδή αυτόν άνθρωπο.


Ποια ήταν τα μεγαλύτερα οφέλη του έργου του Συλλόγου οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη;

Ο ενθουσιασμός μου, το πείσμα μου και η σημαντική βοήθεια που μου έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου κάλυψαν τους ενδοιασμούς , που είχα στην αρχή. Γρήγορα πήρε τη μορφή του Μουσείου με δυο μεγάλες δωρεές Καίτη Μάνου και Noot, έτσι το έργο μας έγινε εύκολο. Τα σχολεία άρχισαν να στέλνουν τους μαθητές τους.

Οι Φίλοι του Δροσίνη και τα μέλη του Συλλόγου οργάνωσαν εκδηλώσεις και έτσι ο Δροσίνης ξανάζησε στην Αμαρυλλίδα του και η προσφορά του έγινε και πάλι γνωστή στους επισκέπτες του Μουσείου.

Πολλοί ιδρυτές θα αισθάνονταν νευρικότητα να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Ποιες ήταν οι σκέψεις σας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του συγκεκριμένου Μουσείου;

Ο Ιωάννης ΑθανασάκηςΛΟΥΖΗ, συγγενείς του Δροσίνη από τη γυναίκα του, ο πρώτος Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δωρητής του Σ.Ω.Β. και του κράτους έλεγε: «Καλύτερα να κάνεις κάτι και ας μην είναι τέλειο παρά να μην κάνεις τίποτα αναζητώντας την τελειότητα».

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες των βιβλίων του Γ. Δροσίνη;

Διαβάστε τα βιβλία και τα ποιήματα θα κερδίσετε ωραίες εικόνες , συμβουλές, θα βρείτε αγάπη για τα παιδιά, τον πλησίον και την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Βαχάρη είναι Καθηγήτρια Κωφών και Βαρυκόων σε σχολείο στην Αγία Ελεούσα της Καλλιθέας. Την περίοδο 1982-1999 ήταν έφορος του τμήματος Προβλημάτων Γυναίκας και Παιδιού του Λυκείου Ελληνίδων. Είναι ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη από το 1997.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια