Παρουσίαση μουσικού έργου "Τα Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού" του Γιάννου Αιόλου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας


Γιάννος Αιόλου

Τα Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού

Πρώτη παρουσίαση 

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 


Ο Γιάννος Αιόλου παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο έργο του «Τάνγκος του Μαγικού Ρεαλισμού» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022.


Δέκα χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του «Τανγκό των Χριστουγέννων» και έχοντας αφιερώσει το διάστημα αυτό στη δημιουργία μιας προσωπικής μουσικής γλώσσας για ένα «Tango del Mondo», ένα πιο παγκόσμιο από το Αργεντίνικο, που είναι μπολιασμένο με την Ευρωπαϊκή Κουλτούρα, την Συμφωνική, την κινηματογραφική σύγχρονη μουσική γλώσσα, ο Γιάννος Αιόλου καταθέτει ένα έργο ώριμο, μεστό, άμεσο, συγκινησιακά φορτισμένο, με αφετηρία την αρχή όλων: τον Μαγικό Ρεαλισμό.

Ο Γιάννος Αιόλου συνθέτει τα «Τάνγκος του Μαγικού Ρεαλισμού», εμπνευσμένα από το κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού της Λατινικής Αμερικής, που στη λογοτεχνία εκφράστηκε μέσα από το έργο του Χόρχε Λουΐς Μπόρχες, του Μαρκές, της Ιζαμπέλα Αλιέντε, ενώ στη ζωγραφική μέσα από το έργο της Φρίντα Κάλο, αλλά και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Ο Γιάννος Αιόλου προτείνει ένα νέο έργο ακροβατώντας ανάμεσα στο ρεαλισμό του χορού Τανγκό και την αμφίσημη ονειρική διάσταση της μουσικής του. Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει, τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο, παρόλη την ρεαλιστικά ξεκάθαρη μουσική και συναισθηματική γραφή του.

 

Ερμηνεύουν:

Έγχορδα (14 μουσικοί) Sofia Soloists Chamber Orchestra

Πιάνο: Margarita Ilieva

ΑκορντεόνΔημήτρης Αραμπατζής

Διεύθυνση Ορχήστρας: Konstantin Dobroykov

 

Χορεύουν Τάνγκο ο Gabriel Marino και η Βάσια Θανοπούλου

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

 

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

 

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα: 21:00

 

Δύο αντιπροσωπευτικά μουσικά θέματα του έργου:

ΜΑΖΕ: https://youtu.be/wkA0AYBUv88

JEALOUSY: https://youtu.be/sY1vG0RXjTc

 

Promo Video παράστασηςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια