Η συγγραφέας Βέρα Αναστασίου μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 στην Αθήνα

 


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είμαι πολύ χαρούμενη που πραγματοποιούνται τέτοιες διοργανώσεις και ακόμα περισσότερο που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω και εγώ.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Συγκεκριμένα, είναι η δεύτερη φορά .Επομένως, από την προσωπική μου εμπειρία, πρόκειται για μία διοργάνωση που πραγματοποιείται σε πολύ ζεστό και δημιουργικό κλίμα. Συγγραφείς και θεατές αλληλεπιδρούν και ακούγονται όλες οι προτάσεις. Το πιο σπουδαίο είναι πως παρουσιάζονται πολλά διαφορετικά δείγματα του ίδιου ή και διαφορετικού είδους και αυτό κάνει το φεστιβάλ ακόμα πιο ενδιαφέρον και ολοκληρωμένο.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένη με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Πραγματικά, αυτό ισχύει για μένα! Από την πρώτη μου επαφή με τον χώρο , ο εκδοτικός αυτός οίκος βρίσκεται δίπλα μου σε κάθε βήμα!


Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Πιστεύω πως έχει και ολοένα και περισσότερους. Είναι κάτι που το βλέπω τόσο στο δικό μου περιβάλλον όσο και έξω από αυτό και το κατανοώ απολύτως , καθώς πρόκειται για ένα είδος ,το οποίο προσφέρει «από την άνεση του σπιτιού μας » ταξίδι σε κόσμους φανταστικούς, όπου λίγο πολύ όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε κάποια στιγμή.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Δεν γνωρίζω, τουλάχιστον τους περισσότερους αλλά εύχομαι να συνεχίζουν να μας προσφέρουν όμορφες και ταξιδιάρικες αναγνώσεις.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Θα παρουσιάσω την Πριγκίπισσα Βανίλια και τις βαλίτσες των μυρμηγκιών. Πρόκειται για δύο παιδικά παραμύθια. Η πριγκίπισσα Βανίλια είναι μία πριγκίπισσα, η οποία έχει το χάρισμα να βγάζει βανίλια από τα μακριά μαλλιά της και έτσι να δίνει άρωμα και γεύση στα γλυκά του τόπου της , στη Βελανιδοχώρα. Όλα κυλούν αρωματισμένα και γευστικά μέχρι τη στιγμή που κάποιοι ήρωες του παραμυθιού θα αρχίσουν να προσπαθούν να της δημιουργούν προβλήματα. Όσο για τις βαλίτσες των μυρμηγκιών, είναι ένα παραμύθι που παρουσιάζει την αγωνιώδη προσπάθεια μιας οικογένειας μυρμηγκιών, να επιβιώσει όταν ξαφνικά βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι και συγκεκριμένα σε ένα παιδικό δωμάτιο, έχοντας στο χέρι μόνο τις βαλίτσες τους…

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή στις 18 Δεκεμβρίου και στις 16:00.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Φυσικά! θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκ των προτέρων όσους έρθουν αλλά και όσους δεν τα καταφέρουν και απλώς διαβάζουν αυτές τις σελίδες .Αξίζει να δώσουμε ‘’πνοή, ζωή'' στα βιβλία! Είναι τόσο σημαντική η παρουσία τους στην καθημερινότητά μας .Σας ευχαριστώ πολύ και εσάς για τη συνέντευξη αυτή, για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια