Ο συγγραφέας Δημήτρης Κορπέτης μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 στην Αθήνα


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου



Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Νιώθω πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο συγκεκριμένο φεστιβάλ μιας και προηγήθηκε η συμμετοχή μου στην Κύπρο, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Όπως είπα και παραπάνω είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στο συγκεκριμένο φεστιβάλ αφού προηγήθηκε η παρουσία μου σε αυτό στην Κύπρο… Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση που τιμά το βιβλίο και τους συγγραφείς του.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένος με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος κι ευχαριστημένος από τις Συμπαντικές Διαδρομές γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να εκδώσω για πρώτη φορά τα πνευματικά παιδιά μου και να μου δοθεί η ευκαιρία να μεταδοθούν στους ανθρώπους και στο αναγνωστικό κοινό. Η στήριξη τους είναι αξιέπαινη και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.


Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Πιστεύω πως έχει πιστούς και σταθερούς αναγνώστες που ολοένα και αυξάνονται και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, αν λάβουμε υπόψιν μας, τους σύγχρονους καιρούς που οι άνθρωποι γενικότερα απομακρύνονται ολοένα από το κλασικό βιβλίο.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Όπως συνέβη και στην Κύπρο που ζω πια μόνιμα, δεν τους γνωρίζω αλλά είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να τους γνωρίσω, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποκτήσω τα βιβλία τους. Τους εύχομαι να συνεχίσουν αυτό το όμορφο ταξίδι της δημιουργίας και του λόγου μέσα από το βιβλίο.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Το δικό μου βιβλίο είναι μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Χθες, σήμερα και αύριο» και αποτελείται από 30 ποιήματα από το 1995 έως και το 2021, από διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μου, που ενώνονται και αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της γραφής μου, των βιωμάτων μου, της έκφρασης μου και της ψυχής μου.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Η παρουσίαση του βιβλίου μου είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.50 στο Rockwood Βασιλέως Ηρακλείου και Πατησίων, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Θα ήθελα να πω στο αναγνωστικό κοινό που θα με διαβάσει, πως ένα μεγάλο όνειρο ζωής, παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα… Θα χαρώ πολύ να με διαβάσουν, να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους και κομμάτια της ψυχής τους μέσα από τα ποίηματά μου… είναι συναρπαστικό αυτό το ταξίδι μέσα από τον λόγο και χαίρομαι να μπαίνουν ολοένα καινούργιοι συνεπιβάτες και αναγνώστες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια