Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μοιράζει 8 εκατομμύρια ευρώ στα μέλη της!

 


Ξεκίνησαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 οι αποστολές εκκαθαρίσεων για τις πληρωμές των Ελλήνων δημιουργών και λοιπών δικαιούχων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διανομής δικαιωμάτων στην ιστορία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ / Autodia.

Ο κορυφαίος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, επιτελώντας με αξιοπιστία, διαφάνεια και αφοσίωση τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης, μοιράζει στα μέλη του -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς εκδότες- καθώς και στους συμβεβλημένους Οργανισμούς εξωτερικού, δικαιώματα ύψους 8.000.000 ευρώ μικτά, αυξημένα κατά  88,9% από την προηγούμενη διανομή Ιουλίου 2022.  

Η μεγάλη αυτή Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις -Δεκέμβριο και Ιανουάριο- και θα ακολουθήσει μία τρίτη, συμπληρωματική διανομή το Α’ 3μηνο του 2023, με κύριο γνώρισμα τη μείωση της μεσοσταθμικής παρακράτησης για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, από 25% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη διανομή, στο 20%.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη πρόοδο και τη σταθερή ανάπτυξη του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και παράλληλα επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις στοχευμένες επαφές και επικοινωνίες από πλευράς της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός που μοιράζει μουσικά πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων: Δημόσια Εκτέλεση, Συναυλίες, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Επιγραμμικές χρήσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Ασία κ.ά.), Κινηματογραφική Προβολή, Δικαιώματα Εξωτερικού, Μηχανικά Δικαιώματα, Μηχανικά Οπτικοακουστικών Έργων (Synchro) και Ιδιωτικό Αντίγραφο.

Αξιοσημείωτη άνοδο +56,38% καταγράφουν στη Διανομή Δεκεμβρίου τα Δικαιώματα Εξωτερικού. Η πολύτιμη αυτή πηγή εσόδων για τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς αφορά σε δικαιώματα από τη χρήση της μουσικής και των τραγουδιών τους σε χώρες όλης της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Είναι η 6η κατά σειρά Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που περιλαμβάνει δικαιώματα από κορυφαίους συμβεβλημένους Οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επενδύει στην ψηφιακή εποχή με πρωτοποριακές και τεχνολογικές λύσεις, όσον αφορά στην αδειοδότηση των ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών, αφού η εξέλιξη και το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας συνδέεται άρρηκτα με το διαδίκτυο.

Τα Επιγραμμικά Δικαιώματα που μοιράζει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στα μέλη της, προέρχονται από τη χρήση της εκπροσωπούμενης μουσικής σε 50 και πλέον streaming μουσικές υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν σε 250+ επικράτειες σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- όπως YouTube, Spotify, Apple Music, Amazon, iTunes, Deezer, Facebook, Instagram κ.ά.

Η μεγάλη Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δικαιώματα από ελληνικά επίγεια ψηφιακά κανάλια (π.χ. Open, Ant1, Star, ERT), online πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης (π.χ. Cosmote, Nova, Wind), καθώς και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δικαιώματα από το Netflix, τη δημοφιλή on demand υπηρεσία streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Είναι γεγονός ότι το μερίδιο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ελληνική αγορά έχει ξεπεράσει πλέον το 85%. Η πανηγυρική εισδοχή του γαλλικού ρεπερτορίου της SACEM, η προσχώρηση και η επανένταξη σπουδαίων ελληνικών ρεπερτορίων, αλλά και η έναρξη συνεργασίας με τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες, αποτελούν ομολογουμένως τεράστια επιτυχία για τον Οργανισμό που εκπροσωπεί πλέον το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στην Ελλάδα.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εύχεται σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς

Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος

γεμάτο υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα

και ανέφελη μουσική δημιουργία & ευημερία

κάτω από τη βιώσιμη και ασφαλή σκέπη της

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια