Γιώργος Μάρτος: Best of 2012-2022 | Νέο album


Ο Γιώργος Μάρτος συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και το γιορτάζει μαζί μας, με την έκδοση της διπλής, ψηφιακής συλλογής «Best of 2012-2022».

Ο σημαντικός τραγουδοποιός - ερμηνευτής της τελευταίας δεκαετίας, με προσωπικό έργο ιδιότυπο, βαθύ και επαναστατικό, που συχνά φλερτάρει με τα όρια της... «φιλοσοφικής φαντασίας», όπως έχει γραφτεί, συνοδευόμενο συγχρόνως από μία συνειδητή, συνεπή και μαχητική πολιτισμική και κοινωνικοπολιτική στάση, συγκέντρωσε και μοιράζεται μαζί μας 18 (+2 νέα και ακυκλοφόρητα) τραγούδια της μέχρι στιγμής δισκογραφικής του πορείας, τα οποία κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ανακαλύψτε τη συλλογή «Best of 2012-2022»:


ΜΕΡΟΣ Α
1. Έλα μην αργείς
2. Της γενιάς μου
3. Νοσταλγία
(Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης)
4. Μια δικιά μας ιστορία
5. Χρησμολόγιο
6. Θα 'ρθεί καιρός
(Ποίηση: Κατερίνα Γώγου)
7. Έρωτες
8. Το blues της μοναξιάς
9. Το βαλς της αγάπης
(Μουσική: Fabrizio De André / Πρωτότυπη μουσική: Gino Marinuzzi)
10. Κάτι έχω να σου πω

ΜΕΡΟΣ Β
1. Φύλαξε τ' όνειρο
2. Πάρε με μαζί σου
3. Όσο μπορείς
(Ποίηση: Κ.Π.Καβάφης)
4. Δόξα και Χρήμα
(Πρωτότυπη μουσική: Francesco Guccini)
5. Ψάξ' το βαθιά
6. Αγάπη (Πού να σε ταξιδέψω)
(Ποίηση: Κώστας Τριπολίτης - Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
7. Ταξίδια
(Στίχοι: Μιχάλης Χονδροματίδης - Μουσική: Στέλιος Μάρτος)
8. The pride of being free
9. Αν μάθεις
10. Ζωγράφισα τον ήλιο σου

Στίχοι - Μουσική - Ερμηνείες: Γιώργος Μάρτος


Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, και παρ' όλες τις ομολογουμένως μεγάλες δυσκολίες της τελευταίας δεκαετίας, σας παρουσιάζουμε τη διπλή, ψηφιακή συλλογή «BEST OF 2012-2022», η οποία περιλαμβάνει 18 (+2 νέα) επιλεγμένα τραγούδια από τη μέχρι στιγμής δισκογραφική μου πορεία, γιορτάζοντας έτσι τη συμπλήρωση 10 χρόνων στην ελληνική δισκογραφία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, σε όλους τους συνεργάτες και συνταξιδιώτες αυτής της μοναδικής και περιπετειώδους διαδρομής. Δίχως αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Και φυσικά σε όλες και όλους εσάς, που με την αγάπη και τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέψατε σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι να πάρει «σάρκα και οστά» και να καταφέρει να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Τα ομορφότερα ας είναι μπροστά μας!

Γιώργος Μάρτος
Αθήνα, 6/12/2022


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Να καταστεί σαφές πως ο όρος «best of» δεν αποδίδει επακριβώς το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συλλογής, καθώς μερικά από τα αξιότερα - καλλιτεχνικώς και νοηματικώς - τραγούδια που έχω δημιουργήσει, δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το άλμπουμ. Για λόγους που δεν θα αποκαλύψω τώρα. Συνεπώς, θα λέγαμε πως πρόκειται για μία επιλογή των πιο «εύληπτων», για τον μέσο ακροατή, τραγουδιών μου. Ανάμεσα αυτά θα βρείτε και δύο νέα τραγούδια, το «Κάτι έχω να σου πω» και το «Ζωγράφισα τον ήλιο σου», στο τέλος της κάθε λίστας. Το πρώτο αφορά ένα μουσικό «πείραμα» που πραγματοποίησα στο home studio μου, ενώ το δεύτερο αποτελεί μία ζωντανή, αρετουσάριστη ηχογράφηση (κιθάρα - φωνή), του ίσως πιο ερωτικού και συγχρόνως τρυφερού τραγουδιού που έχω γράψει. Και τα δύο γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν τον Οκτώβριο του 2022.

Καλή ακρόαση

ΓΜ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια