Η Ειρήνη Μπρέμπου απαντά στο ερωτηματολόγιο των Τεχνών


Ειρήνη Μπρέμπου: "Το καλωσόρισμα της καινούργιας χρονιάς ντυμένο με το χρώμα του πάθους. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το γρήγορο, τον πόθο, το πάθος, την φλόγα και η γυναίκα την ομορφιά, την λάμψη, την κομψότητα, το μοιραίο και είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας"


Μπορεί η ζωγραφική να κάνει τον κόσμο καλύτερο;

Ναι πιστεύω ότι η ζωγραφική κάνει το κόσμο καλύτερο μπορεί να αλλάξει και να ομορφύνει πολλούς χώρους, δίνει χρώμα και ζωντάνια μέσα στην μουντή καθημερινότητα μας.

Γιατί απολαμβάνετε ένα έργο τέχνης;

Ως καλλιτέχνης εμπνέομαι από την τελειότητα αυτού του μεγαλειώδους έργου και προσπαθώ με έναν δικό μου προσωπικό τρόπο να φωτίσω μια άλλη πτυχή του, που αγγίζει ιδιαίτερα την ψυχή μου.

Γιατί δημιουργείτε;

Δημιουργώ γιατί η τέχνη, μου δίνει ζωή, μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να υπάρχω, να εμπνέομαι, να θαυμάζω, να ΟΜΟΡΦΑΊΝΩ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΓΎΡΩ ΜΟΥ.

Ποιο έργο τέχνης αγαπάτε περισσότερο;

Είναι πολλά τα έργα τέχνης που αγαπώ, γιατί το κάθε ένα από αυτά φωτίζει μια διαφορετική πτυχή του εαυτού μου.


Ποιόν ζωγράφο θαυμάζετε περισσότερο;

Είναι πολλοί οι ζωγράφοι που θαυμάζω, τον καθένα για το δικό του αποτύπωμα στην παλέτα της ζωγραφικής τέχνης.

Ποιο είναι το πιο διαχρονικό έργο τέχνης κατά την γνώμη σας;

Το πιο διαχρονικό έργο τέχνης κατά την γνώμη μου είναι "Η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ" του Λεονάρντο ντα Βίντσι που ολοκληρώθηκε μέσα στην χρονική περίοδο 1503-1519.
Την περίοδο της Αναγέννησης.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να δημιουργήσει κανείς;

Δεν υπάρχει θεωρώ κατάλληλη ώρα για να δημιουργήσει κάνεις, αυτό έχει να κάνει καθαρά με την ώρα που ο καλλιτέχνης έχει έμπνευση για δημιουργία.

Τι σας ενέπνευσε στο τελευταίο σας έργο;

Η γυναίκα


Νιώθετε ικανοποίηση από την μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας πορεία;

Πιστεύω ότι ένας καλλιτέχνης δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με ότι έχει κάνει, γι' αυτό θέλει να πειραματίζεται και να δημιουργεί συνεχώς, γιατί αυτό είναι κάτι που τον γεμίζει.

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας βλέψεις για το μέλλον;

Θα ήθελα τα έργα μου να εκτεθούν σε περισσότερες ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος και να πραγματοποιήσω και δικές μου ατομικές εκθέσεις.


Αναφορικά με την έκθεση στην οποία συμμετέχω, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοργανωτή της έκθεσης "JANUS BIFRONS" κύριο Δημήτρη Λαζάρου, για το βήμα που μου έδωσε να εκθέσω το έργο μου "Κόκκινος Πόθος" στην πρώτη ομαδική του έκθεση για το 2023.
Για την όμορφη και αξιοπρεπή αυτή διοργάνωση και την υπέροχη παρουσίαση των έργων.


Διαστάσεις έργου: 180 x100 cm
Μεικτή τεχνική
Ακρυλικά με κρύσταλλα και ιριδισμούς.
Mail: renabrebou@hotmail.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια