Θέκλη Καμπάνη: "Η Τέχνη είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών"


Η μαθήτρια Α' Λυκείου Θέκλη Καμπάνη μας ξεναγεί στην έκθεση Micro - Medworld
Exhibition στην Κηφισιά με αφορμή το μαθητικό πρόγραμμα "MYP Personal Project" του Κολλεγίου Αθηνών.
Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων ζωγραφικής θα προσφερθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Ελπίδα Φίλων παιδιών με καρκίνο.

Συνέντευξη στην Ευφροσύνη Λούζη


Τι θες να εκφράσεις με την Έκθεσή σου;

Θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί κάτι στο μέλλον με το οποίο οι άνθρωποι θα θεραπεύονται πλήρως, καθώς επίσης ότι πρέπει να εκφραζόμαστε ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και να αποτυπώνουμε τον εαυτό μας! Επιπλέον, αυτή η έκθεση θα αποτελέσει μέσο βοήθειας για να γιατρευτούν τα παιδιά.

Γιατί θέλησες να εκφραστείς μέσω της Τέχνης;

Η Τέχνη για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης  συναισθημάτων και ιδεών. Κάποιος μέσω της Τέχνης έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ιδέες σ’ ένα οικείο και ευχάριστο περιβάλλον. Επιπλέον, ο καθένας μέσα από τον κόσμο της τέχνης εκφράζεται όπως εκείνος επιθυμεί κι αυτό είναι μοναδικό.

Τι σε ενέπνευσε για να δημιουργήσεις την Έκθεσή σου;

Με ενέπνευσε η αγάπη μου για την επιστήμη της ιατρικής, καθώς επίσης ο πόθος μου να ψυχαγωγήσω τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.

Ποιο είναι το αγαπημένο έργο σου στην Έκθεση αυτή;

Το αγαπημένο μου έργο είναι το “The surreal story of being a human” , το οποίο απεικονίζει τη ζωή των ανθρώπων και τα «ευτράπελα» αυτής. Μου πήρε περίπου ένα χρόνο να φτιάξω αυτό το έργο. Έτσι, είμαι αρκετά προσκολλημένη σε αυτό. Επίσης, είναι το πρώτο μου έργο και μου αρέσει το ότι έχω κάνει καλά τον εγκέφαλο, ενώ έχω χρησιμοποιήσει έντονα χρώματα, στυλό και μολύβι.


Τι θέλεις να μοιραστείς με τους θεατές της Έκθεσής σου;

Να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να πιστεύουν στον εαυτό τους, καθώς επίσης να μη διαλέγουν το εύκολο μονοπάτι, άλλα να προσπαθούν να βάζουν προκλήσεις στον εαυτό τους.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Να συνεχίσω να ζωγραφίζω, ώστε να συνεχίσω να βοηθάω μέσω της τέχνης μου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια