ΚΛΕΙΣ' ΤΟ 📱 ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ 📚 Μια εξαιρετική δράση από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ΚΛΕΙΣ' ΤΟ... ΜΠΟΡΕΙΣ;
Κοιτάς την ΟΘΟΝΗ;... Χάνεις τη ΘΕΑ
ΚΙΝΗΤΟ: έχει και OFF…
ΣΚΡΟΛΑΡΕ τη ΜΑΓΕΙΑ... ΟΧΙ την ΟΘΟΝΗ

Μια εξαιρετική δράση που πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ λίγες ώρες πριν από την εκπνοή του 2022, μια δράση που προκάλεσε έκπληξη και χάρισε χαμόγελα!

Στην Πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν συνεργάτες των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και σαν μικροί καλικάντζαροι «ενόχλησαν» όσους έβλεπαν να είναι αφοσιωμένοι στο σκρολάρισμα του κινητού τους, κάνοντάς τους δώρο ένα βιβλίο και προτρέποντάς τους να βυθιστούν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας!

Η ΔΡΑΣΗ:

Προσοχή. Μην παρεξηγηθούμε! Είμαστε λάτρεις της τεχνολογίας και απολαμβάνουμε όλες τις διευκολύνσεις που μας προσφέρει στην καθημερινότητά μας. Όμως, μια και γνωρίζουμε εκ των έσω την απόλαυση που προσφέρει η ανάγνωση, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και να μην προσφέρουμε αυτή την εμπειρία στους «κολλημένους» με το κινητό τους.

Ως μέρος του κοινωνικού συνόλου προβληματιζόμαστε με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ένα από αυτά είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε κοιτάζοντας μια οθόνη. Με τον καφέ, το πρωί. Στον δρόμο για τη δουλειά. Στη δουλειά. Στα διαλείμματα της δουλειάς. Στον γυρισμό από τη δουλειά. Στο γυμναστήριο. Στα καταστήματα. Στο σουπερμάρκετ. Στο σινεμά. Στο θέατρο. Στο αμάξι. Στο σπίτι. Ενώ μαγειρεύουμε. Ενώ τρώμε. Ενώ μιλάμε με τους δικούς μας. Έχουμε εθιστεί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Και βέβαια πώς θα μπορούσε να μείνει αλώβητη η ανάγνωση; Το βιβλίο φαντάζει να είναι το πρώτο πράγμα που αφήνει κανείς στην άκρη για να «σκρολάρει» λίγο ακόμα…

Αυτό ήταν που μας ώθησε να βγούμε στους δρόμους και να αρθρώσουμε την ανησυχία μας, προτείνοντας έναν διαφορετικό λόγο για να στρέψουμε προς τα κάτω το κεφάλι και να ανοίξουμε ένα «παράθυρο» σε αναγνωστικά ταξίδια.

Πιστεύουμε πως αυτές οι ενέργειες –ακόμα κι αν φαίνονται μικρές‒ όταν μας αφορούν όλους είναι σποράκια που πιάνουν τόπο… μεγαλώνουν και ανθίζουν και βγάζουν καρπό… φέρνουν αποτελέσματα. Όλοι μαζί, λοιπόν, για αυτά που αγαπάμε περισσότερο… Τις ιστορίες, τους ήρωες, τα βιβλία… την πολύτιμη και μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης.

Σας αποχαιρετούμε προς το παρόν κάνοντας χρήση της τεχνολογίας και σας καλούμε να δείτε το video και να παρακολουθήσετε πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι που βρέθηκαν στο διάβα μας, όταν τους κλείσαμε το κινητό και τους προσφέραμε ένα βιβλίο!
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια