Επιλέγουμε τα πιο καθηλωτικά νέα βιβλία ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Ψυχογιός


Παρότι κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην ελληνική αγορά, τα μυθιστορήματα που ακολουθούν, και που κυκλοφορούν όλα τους από τις εκδόσεις Ψυχογιός, εντυπωσιάζουν, συζητιούνται και κάνουν απίστευτες εγχώριες πωλήσεις. Όχι άδικα βέβαια, όπως θα ομολογήσουν κι οι ίδιοι οι αναγνώστες τους. Για πάμε όμως να τα γνωρίσουμε καλύτερα.
Βιβλίο πρώτο
Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά, της Stephanie Garber
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Το βιβλίο "Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά" είναι μια ιστορία φαντασίας, ένα παραμύθι στην ουσία, που οπωσδήποτε εντυπωσιάζει, καθηλώνει και μαγεύει τον αναγνώστη. Το ερώτημα που του θέτει ξεκάθαρα είναι το εξής: Εσύ πόσο μακριά θα έφτανες για να αποκτήσεις το αίσιο τέλος σου;

Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Ιβάντζελιν. Η Ιβάντζελιν είναι μια νεαρή κοπέλα, η οποία αισιοδοξεί να βρει τον έρωτα της ζωής της και να τον κατακτήσει. Πιστεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής της στον έρωτα με την πρώτη ματιά και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει και για τον εαυτό της το ευτυχισμένο τέλος που τόσο επιθυμεί. Μια τέτοια επιδίωξη φυσικά δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσο μάλλον για την ίδια, καθώς στο δρόμο της συναντά τον Τζακς, τον αινιγματικό Πρίγκιπα των Καρδιών, ο μοχθηρός και άκρως επικίνδυνος.

Ο Τζακς λοιπόν, δέχεται να τη βοηθήσει στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον έρωτα της ζωής της ζητώντας ως αντάλλαγμα από εκείνη τρία φιλιά. Τα φιλιά αυτά θα της τα δώσει όταν και όπου ο ίδιος το ζητήσει κάτι το οποίο δυσκολεύει αρκετά την Ιβάντζελιν, η οποία πλέον συνειδητοποιεί ότι τα παιχνίδια με τη μοίρα δεν είναι ακίνδυνα ποτέ. Ο Πρίγκιπας των Καρδιών έχει πολλά ακόμα σχέδια για την Ιβάντζελιν, διαφορετικά από τα σχέδια της ίδιας, που τελικά οδηγούν είτε στο πιο ευτυχισμένο τέλος είτε στη μεγαλύτερη τραγωδία…

Μια ιστορία με γρήγορη ροή, καλογραμμένη και πολύ συναρπαστική, με έξυπνη πλοκή, πολλές ανατροπές, που διαβάζεται κυριολεκτικά απνευστί. Το τέλος του είναι απόλυτα συγκλονιστικό και ανταμείβει το ενδιαφέρον τον αναγνώστη, ενώ παράλληλα του οξύνει την περιέργειά του για τη συνέχεια της ιστορίας.

Προτείνεται οπωσδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο δεύτερο
Έξι κοράκια, της Λι Μπαρντούγκο
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Το βιβλίο "Έξι Κοράκια" αποτελεί το πρώτο της διλογίας Six of Crows και το τέταρτο της συγγραφέως που μεταφέρει τον αναγνώστη στον κόσμο των Γκρίσα.
Συγκεκριμένα, η χώρα στην οποία ξετυλίγεται η ιστορία του βιβλίου είναι το Κερκ.

Στη χώρα αυτή ο αναγνώστης θα συναντήσει τον Καζ Μπρέκερ, ο οποίος είναι ένας αρκετά ταλαντούχος εγκληματίας και μέλος μιας συμμορίας που βάζει στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα επίλεκτων απόκληρων προκειμένου να πετύχει το ακατόρθωτο. Να μεταφέρει δηλαδή έναν πολύτιμο όμηρο (ο οποίος μπορεί με τη γνώση που κατέχει να αλλάξει την μαγεία των Γκρίσα για πάντα και θα εξασφαλίσει στον Καζ και την ομάδα του άπειρα πλούτη) από το Δικαστήριο του Πάγου όπου βρίσκεται, ένα καλά φυλαγμένο στρατιωτικό φρούριο στη Φγιέρντα, προς τη δική τους χώρα.

Με την ιστορία της αυτή η συγγραφέας ενώ θίγει αρκετά θέματα που απασχολούν τον πραγματικό κόσμο, τα μεταφέρει με μαεστρία στον φανταστικό και τα θέτει εκ νέου προς προβληματισμό στον αναγνώστη, όπως το θέμα του ρατσισμού, της διαφορετικότητας, της ομοφυλοφιλίας, της εξάρτησης κτλ.

Η εξέλιξη της πλοκής παρότι γίνεται με αργούς ρυθμούς, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, τον οποίο και ανταμείβει προς το τέλος της ανάγνωσης.

Ευκολοδιάβαστο βιβλίο που περνά σαφή μηνύματα στον αναγνώστη μέσα από την ανάλυση των διαφορετικών χαρακτήρων της ιστορίας. Το βασικότερο όλων: Τίποτα στο παρόν δεν συμβαίνει τυχαία και για οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά ευθύνονται κατά βάση οι καταστάσεις, τα γεγονότα και οι συνθήκες. Καθετί λοιπόν που συμβαίνει στο παρόν έχει λόγο που συμβαίνει.
Κι ένα ερώτημα που μένει στο τέλος: Μήπως η επιστημονική γνώση μερικές φορές είναι καλό να μένει στο συρτάρι για πάντα;

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο τρίτο
Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε, της 
Lucy Score
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Το βιβλίο "
Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε" είναι ένα αισθηματικό βιβλίο που αναφέρεται σε καθημερινά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, επομένως η ιστορία του χαρακτηρίζεται σαφέστατα για τον ρεαλισμό που εκπέμπει. Τα θέματα αυτά ναι μεν αφορούν ζητήματα καρδιάς περισσότερο, ωστόσο εύκολα οικειοποιούνται από τον αναγνώστη και γίνονται κτήμα του, καθώς λίγο πολύ είναι  ζητήματα γνώριμα σ' αυτόν, και εύκολα μπορεί διαβάζοντάς τα κανείς να συναντήσει στον πυρήνα τους και τον δικό του εαυτό μέσω της ασυναίσθητης κι αναπόφευκτης ταύτισης μαζί τους. 

Η ιστορία του βιβλίου έχει ως εξής: Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, η Ναόμι, ζει μια εντελώς τακτοποιημένη ζωή στο παρόν της κι ετοιμάζεται σύντομα  να παντρευτεί. Την τελευταία στιγμή όμως το πρόγραμμά της ανατρέπεται. Κι έτσι αναγκάζεται να εγκαταλείψει άμεσα τον αρραβωνιαστικό της για να κατευθυνθεί σε μια μικρή επαρχιακή πόλη με σκοπό να βοηθήσει τη δίδυμη αδερφή της, που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά. Παρότι στην εξωτερική εμφάνιση οι δυο αδερφές μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό, ο χαρακτήρας τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετος. Αυτό όμως δε θα σταθεί εμπόδιο στο να τους μπερδέψουν όλοι και να δημιουργηθούν νέα προβλήματα ξανά στο δρόμο τους. Η Ναόμι, παρόλη την επιθυμία της να σώσει την αδερφή της, χάνει ξαφνικά τον έλεγχο στη ζωή της εξαιτίας μιας αναπάντεχης έκπληξης, την ύπαρξη της εντεκάχρονης ανιψιάς της, για την οποία δε γνώριζε τίποτα ως τη στιγμή εκείνη. Απ' τη μια στιγμή στην άλλη θα κληθεί να τη φροντίσει, όπως θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ένα σωρό άλλα προβλήματα για τα οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη ως τότε, λόγω της έλλειψης χρημάτων, της έλλειψης δουλειάς, της εγκατάστασης σε ένα άγνωστο μέρος και της μοναξιάς. Ο έλεγχος στη ζωή της χάνεται ολοκληρωτικά κι εκεί ακριβώς ξεκινούν τα μεγάλα της προβλήματα. Ο γείτονάς της βέβαια, ο Νοξ Μόργκαν, ένας εσωστρεφής και δύσπρόσιτος άνθρωπος, παρότι αποφεύγει τα ρομαντικά μπλεξίματα με το γυναικείο φύλο, θα δεθεί πολύ μαζί της και θα αποφασίσει να τη βοηθήσει, ώστε η Ναόμι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ένταξής της στην τοπική κοινωνία και να βάλει σε μια τάξη τη ζωή της ξανά. 

Αρκετά απλοϊκή και ρεαλιστική η γραφή της συγγραφέως που στοχεύει κατευθείαν στο συναίσθημα, γεγονός που το καταφέρνει αναμφισβήτητα. Ίσως, γιατί τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται είναι αληθινά, υπαρκτά και σύγχρονα. Και φυσικά το πιο σημαντικό απ' όλα τα θέματα που θίγει είναι η ανεκτίμητη σημασία της οικογένειας, αλλά και η μεγάλη αξία των ανθρωπίνων σχέσεων στη ζωή μας.

Το μήνυμα που περνάει στον αναγνώστη είναι ότι η επιμονή και η διαρκής μάχη του εαυτού μας να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει είναι μια καθημερινή πάλη που ναι μεν είναι αρκετές φορές επίπονη, ωστόσο αξίζει τον κόπο.

Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις που παρασύρει εύκολα τον αναγνώστη στο ταξίδι του, ενώ δεν στερείται από όμορφες και συγκινητικές στιγμές που αφήνουν εύκολα το αποτύπωμά τους στην ψυχή του.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια