Ο Κωνσταντίνος Νιάρχος είναι ηθοποιός. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Από τη Γεωργία...με αγάπη (2015), Μαρία Στιούαρτ (2017), Το φιντανάκι (2018), Ένας μήνας στην εξοχή (2018).
Μπορεί η τέχνη του θεάματος να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο;
Φυσικά και μπορεί και πρέπει να το κάνει. Το γεγονός ότι απευθύνεται και επηρεάζει πολύ κόσμο μέσω των προτύπων που δημιουργεί κατά καιρούς, κυρίως από τα social media, δημιουργεί μεγάλη ευθύνη σε όλους όσους ασχολούνται με το χώρο του θεάματος για το τι μηνύματα περνάνε στον κόσμο και κυρίως στους νέους ανθρώπους.
Γιατί θαυμάζετε την υποκριτική ως τέχνη;
Γιατί είναι η μοναδική μορφή τέχνης που μπορεί και τα συνδυάζει όλα (πρόζα, χορό, τραγούδι) και μπορεί να μεταφέρει το ηθοποιό και τον θεατή σε οποιαδήποτε εποχή, σε οποιαδήποτε κατάσταση με τον ποιο δυνατό και άμεσο τρόπο.
Γιατί υπηρετείτε την υποκριτική;
Είναι μια μορφή τέχνης που έμενα προσωπικά με λυτρώνει με γαληνεύει και με βοηθάει να έχω ισορροπία στη ζωή μου. Επίσης απαιτεί συνεργασία με άλλους ανθρώπους που πιθανών δε γνωρίζεις αλλά έχετε ένα κοινό σκοπό και αυτό είναι μεγάλη πρόκληση.
Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο θεατρικό έργο που παρακολουθήσατε στη ζωή σας;
Ήταν η θεατρική παράσταση ‘’Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ του Έντουαρντ Άλπι με την Τζένη Καρέζη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ποιο έργο θεατρικού συγγραφέα αγαπάτε περισσότερο και γιατί;
Αγαπημένο μου έργο είναι η ‘’Ανώμαλη Προσγείωση’’ των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου που έγινε ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα με τίτλο ‘’Υπάρχει και φιλότιμο’’. Η εξέλιξη του χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα είναι τέτοια που θα έπρεπε να διδάσκεται σε όλους όσους αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και με τις αποφάσεις του επηρεάζουν τις ζωές άλλων ανθρώπων.
Σε ποιο θεατρικό έργο θα θέλατε οπωσδήποτε να συμμετέχετε στο μέλλον;
Ο ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Ποιον θεατρικό συγγραφέα θαυμάζετε περισσότερο;
Από Έλληνες θεωρώ κορυφαίο και πολυσχιδή τον Αλέκο Σακελλάριο. Ξεκίνησε να γράφει από τη δεκαετία του 1940 έως και τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980 και τα περισσότερα έργα του έχουν μια απίστευτη επαφή και ταύτιση με το σήμερα.
Ποιον σεναριογράφο και ποιον σκηνοθέτη θαυμάζετε περισσότερο;
Ο Τέιτ Τέιλορ του οποίου το σενάριο και η σκηνοθεσία στην ταινία ‘’ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ (THE HELP)’’ είναι μια αποτύπωση του σκληρού προσώπου της ‘’υψηλής’’ κοινωνίας στο φυλετικό και όχι μόνο ρατσισμό. Ένα φαινόμενο που υπάρχει ακόμα και σήμερα παντού γύρω μας και δυστυχώς μεγαλώνει.
Ποιον ηθοποιό θαυμάζετε περισσότερο;
Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση; Τι σας ελκύει περισσότερο και γιατί;
Θα μπορούσα να πω ότι η αγάπη μου χωρίζεται και στα τρία, αλλά όπως λέει και το τραγούδι δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία. Το θέατρο σε φτάνει σε άλλο επίπεδο ‘’μέθης’’.
Ποιο ρόλο θα θέλατε να είχατε παίξει για πρώτη φορά εσείς;
Στην κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’Πλούτος’’ τον Χρεμύλο.
Ποιο ρόλο θα θέλατε να παίξετε με την πρώτη ευκαιρία;
Το ρόλο του Κρις Γκάρνερ στην ταινία ‘’Το Κυνήγι της Ευτυχίας’’
Κωμωδία ή δράμα; Ποια η προτίμησή σας;
Είμαι θαυμαστής του δράματος και τα τελευταία χρόνια το υπηρετώ μέσα από τους ρόλους που υποδύομαι αλλά ο μεγάλος μου έρωτας είναι η κωμωδία.
Πού σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;
Είμαι στο θέατρο Αλκμήνη στο έργο του Θανάση Σταυρόπουλου ‘’Το δάκρυ της Παναγίας – Ένας ύμνος για τη Σμύρνη’’ σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα στο οποίο υποδύομαι δυο ρόλους τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο και τον Ιούδα μαζί με άλλους οχτώ συναδέλφους που με τιμούν με τη συμπεριφορά και το ήθος τους πάνω και πίσω από τη σκηνή.
Νιώθετε ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας πορεία;
Νιώθω ότι οι περισσότερες δουλείες που συμμετείχα είχαν κάτι να πουν στο κόσμο. Επίσης ευτύχησα να έχω πολύ καλές συνεργασίες και άρα το αποτύπωμα θεωρώ πως είναι θετικό.
Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας βλέψεις για το μέλλον;
Να είμαι σε δουλειές που όλοι όσοι συμμετέχουν θα σέβονται το ρόλο τους, τους γύρω τους και θα προσπαθούν με ότι μέσα έχουν να συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μια ευχή σας που θα θέλατε να πραγματοποιηθεί;
Περισσότερη αλήθεια – Λιγότερο φαίνεσθαι.
0 Σχόλια