Κωνσταντίνος Λίχνος: Διάστρεμμα



ISBN: 978-618-5271-29-9
σελίδες: 142


Η νουβέλα με τίτλο «Διάστρεμμα» περιστρέφεται γύρω από τη συνάντηση τριών γυναικών, οι οποίες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και επικοινωνούν τακτικά με συναντήσεις που έχουν λάβει ψυχοθε­ραπευτικό χαρακτήρα. Ο τρόπος με τον οποίο εξε­λίσσεται η τελευταία τους συνάντηση γίνεται το όχημα μέσω του οποίου θα αποτυπωθούν οι ανη­συχίες, οι αγωνίες, τα όνειρα και οι επιθυμίες τους, ενώ, παράλληλα, θα έρθουν στην επιφάνεια οι με­ταξύ τους προστριβές και οι αντιξοότητες που αντι­μετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Μέσα από τον μεταξύ τους διάλογο θίγονται ζητήματα σχετικά με το φύλο, τη γυναικεία ταυτότητα και τους κοινωνι­κούς ρόλους που τη διαμορφώνουν, τον θεσμό τής οικο­γένειας, τη μητρότητα, τον σεξουαλικό προσανα­τολισμό, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική τάξη, τη φύση τής τέχνης, και, συνολικότερα, τη σύγχρονη πραγματικότητα, με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η σημερινή γυναίκα.


Βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Λίχνος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρ­νανίας. Είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινω­νιών, αντιπρόεδρος τού Φιλο­λογικού Ομίλου Ελλάδος και υπεύ­θυνος του τμήματος πεζογραφίας αυτού. Έχει διακριθεί σε πο­λυ­άριθμους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ δο­κί­μια και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν σε έντυπα λογοτεχνικά περιο­δικά και κυκλοφόρησαν σε συλλογικούς τόμους από τους εκδοτικούς οίκους: Κέφαλος, Σύγχρονη εποχή, Άπαρσις και Γράφημα. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυ-

κλοφόρησε το μυθιστόρημά του «WWW.Dialogos.gr», από τις εκδόσεις Κέφαλος, το καλοκαίρι τού 2022 κυκλοφόρησε το παραμύθι «Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβε­ρούληδων» από τις εκδόσεις Άπαρσις, ενώ ήταν και ένας εκ των τριών συγγραφέων τού θεωρητικού συγγράμματος: «Μανιφέστο, δύο σχολές του ρεαλισμού» (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη, 2022). Για το σύνολο των διακρίσεων, το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμ­ματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, το «Λογοτε­χνικό Περιοδικό τής Κεφαλλονιάς» του απένειμε το ειδικό Βραβείο Πεζογραφίας Αλέξανδρος Παπαδια­μάντης. Είναι τακτικός συντάκτης πεζογραφίας, δοκιμίων και ποίησης στο «Λογοτεχνικό Δελτίο», έντυπη φιλολογική ύλη τριμηνιαίας κυκλοφορίας, ενώ συμμετείχε στη συλλογική έκδοση ποίησης «δομημένου» ρεαλισμού τού Φιλολογικού Ομίλου με τίτλο «Βαρδάρης», (εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη, 2023).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια