Εκδόσεις Κλειδάριθμος: Νέα βιβλία έρχονται στα ράφια μας από την Τρίτη 4 Απριλίου!

 










Twisted hate
Ana Huang


Με περισσότερα από 50 εκατομμύρια views στο TikTok και σχεδόν 150.000 κριτικές στο Goodreads, η σειρά Twisted της Ana Huang έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών παγκοσμίως. Το Twisted hate, το τρίτο αυτοτελές βιβλίο της σειράς, είναι μια σύγχρονη, τολμηρή και προκλητική ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές έναν όμορφο, υπερόπτη άνδρα και μια κοινωνική και φιλόδοξη κοπέλα.
Το τέταρτο βιβλίο της σειράς, Twisted lies, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.


Η Μαύρη Λύκαινα
Juan Gómez - Jurado


Μετά την Κόκκινη Βασίλισσα, o Juan Gómez - Jurado επιστρέφει με τη Μαύρη Λύκαινα. Ένα καταιγιστικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή. Τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Σκοτ θεωρούνται φαινόμενο στην ιστορία των ευπώλητων θρίλερ στην Ισπανία κι έχουν καθιερώσει τον συγγραφέα σαν έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς διεθνώς. Μάλιστα η σειρά αναμένεται να μεταφερθεί στην οθόνη από το Amazon Prime.

Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Βρείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα εδώ.




Τέσσερις Χιλιάδες Εβδομάδες
Oliver Burkeman


Ένας αισιόδοξος, χιουµοριστικός, πρακτικός και πλήρης οδηγός για τον χρόνο και τη διαχείρισή του.
Σε αυτό το βιβλίο, που έχει χαρακτηριστεί ως Βιβλίο της χρονιάς στους Financial Times, Guardian και Observer, ο Oliver Burkeman απορρίπτει τη σύγχρονη εµµονή µε την ιδέα να προλάβουµε να κάνουµε τα πάντα και µας παρέχει τα εργαλεία, για να αποδεχθούµε το πεπερασµένο της ύπαρξής µας και κατ’ επέκταση να οικοδοµήσουµε µια ουσιαστική ζωή, δίνοντας αξία στις 4.000 εβδοµάδες μας, το µέσο προσδόκιµο ζωής μας.

Μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου

Τι κρύβουν οι αριθμοί
Tim Harford

Ο Tim Harford, ειδικός στο να εξετάζει περίπλοκες ιδέες και να τις κάνει κατανοητές για εκατοµµύρια αναγνώστες, µας προτείνει δέκα απλούς κανόνες, και έναν ακόμη χρυσό, για να µπορέσουµε να αξιολογήσουµε µε αυτοπεποίθηση, περιέργεια και υγιή σκεπτικισµό τους αριθµούς και τις στατιστικές.
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί ως Βιβλίο της χρονιάς από τους Financial Times, τους The Sunday Times και ως Καλύτερο βιβλίο στην κατηγορία επιστήμες και τεχνολογία σύμφωνα με το Wired.

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα εδώ.

Αντέλ η τρομερή - τόμος 3
Δεν φταίω εγώ!
Κύριος Ταν - Κυρία Πρίκλι


Σε περίπτωση που δεν την έχετε ήδη γνωρίσει, η Αντέλ είναι μια μικρή, ζωηρή αλλά παράλληλα αξιαγάπητη κοκκινομάλλα, η οποία περνά τον χρόνο της κάνοντας πειράματα στον Αζάξ, τη γάτα της, και εφευρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες. Μια ευφάνταστη, ετοιμόλογη και δημιουργική ηρωίδα που με τις περιπέτειές της σπάει τα στερεότυπα και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.


Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση
Δημήτρης Κουλουμάσης
Χριστίνα Σαρηγιάννη


Ένα νέο, πρωτότυπο STEM βιβλίο έρχεται από τον χημικό Δημήτρη Κουλουμάση, που διατηρεί λογαριασμό στο TikTok ως Mr Chem με πάνω από 179.000 ακολούθους, και την εκπαιδευτικό Χριστίνα Σαρηγιάννη.
Πρωταγωνιστές μια παρέα εφήβων που αποδέχεται την απόλυτη επιστημονική πρόκληση του μίστερ Κεμ. Η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο για παιδιά 6-8 ετών Τα πειράματα του Mr Chem.

Εικονογράφηση: Ελένη Αχιλλεοπούλου



Στρατηγική διοίκηση τουρισμού, φιλοξενίας και εκδηλώσεων
3η αγγλική έκδοση
Nigel Evans


Ένα βιβλίο που παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του στρατηγικού μάνατζμεντ σε επιχειρήσεις τουρισμού, φιλοξενίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων, καθώς επίσης την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη μέσω πληθώρας περιπτωσιολογικών μελετών και παραδειγμάτων. Το απόλυτο εγχειρίδιο για κάθε ενδιαφερόμενο που προσεγγίζει το αντικείμενο για πρώτη φορά.

Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός

Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές
2η αγγλική έκδοση
Γεώργιος Πενέλης
Γρηγόριος Πενέλης


Ένα βιβλίο που καλύπτει πλήρως όλα τα προβλήματα ανάλυσης και μελέτης που συνδέονται με τον σχεδιασμό κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα όταν υφίστανται σεισμικές δράσεις. Kατάλληλο ως βιβλίο αναφοράς τόσο για τον δομοστατικό μηχανικό, που έρχεται αντιμέτωπος με συγκεκριμένα προβλήματα στο στάδιο της μελέτης, όσο και για τον πτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή που παρακολουθεί μαθήματα στατικής, σκυροδέματος και αντισεισμικής τεχνολογίας.
Μετάφραση: Ευάγγελος Αυγενάκης


Εισαγωγή στο AutoCAD 2023
Γιάννης Θ. Κάππος


Ανεξάρτητα από το αν είστε νέος χρήστης και κάνετε τώρα το ξεκίνημά σας στη σχεδίαση με το AutoCAD ή πεπειραμένος χρήστης και έχετε δυσκολευτεί με άλλα βοηθήματα χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει τη λογική της ηλεκτρονικής σχεδίασης, σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τη βοήθεια που ψάχνετε για να κάνετε κτήμα σας τις απεριόριστες δυνατότητες του πιο δημοφιλούς σχεδιαστικού πακέτου, γρήγορα, εύκολα, και απλά.

Βασικές αρχές γενετικής
Benjamin Pierce


H γενετική είναι ο θεμέλιος λίθος για πολλές βιολογικές έννοιες και διεργασίες.
Το βιβλίο αυτό, που είναι πιο περιεκτικό από έναν πλήρη τόμο γενετικής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του κλάδου της βιολογίας. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες αφενός να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αφετέρου να ανακαλύψουν την κομψότητα και την ομορφιά της γενετικής.

Υπολογιστική νέφους
Douglas E. Comer


Ο κορυφαίος συγγραφέας Douglas E. Comer, στο νέο του βιβλίο, εισάγει τους αναγνώστες μεθοδικά και διεξοδικά στην υπολογιστική νέφους (cloud computing). Το βιβλίο επικεντρώνεται στις έννοιες και τις αρχές που διέπουν την υπολογιστική νέφους, παρά στα εμπορικά προϊόντα των παρόχων και προμηθευτών υπηρεσιών νέφους, και δίνει μια πλήρη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και την εξέλιξη της υπολογιστικής νέφους, τις υποδομές, την εικονικοποίηση, την αυτοματοποίηση και την ενορχήστρωση, καθώς και για τον σχεδιασμό λογισμικού εγγενούς στο νέφος (cloud).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια