Ακουστικός περίπατος «a seed in a fruit in a hand in a pocket» στο πλαίσιο της έκθεσης «Down to Earth»

 


8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Δράση-ακουστικός περίπατος «a seed in a fruit in a hand in a pocket» στο πλαίσιο της έκθεσης  «Down to Earth»

Σάββατο 29 Απριλίου 2023, 18:00

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα)

 

Μια πρωτότυπη λεκτική παρτιτούρα και μια έκθεση με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών αποτελούν την εκκίνηση των I broke the vase (Εύα Ματσίγκου και Νεφέλη Σάνη) για τον ακουστικό περίπατο με τίτλο «a seed in a fruit in a hand in a pocket» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στις 18:00, από το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στο Θησείο προς τον Λόφο του Φιλοπάππου. Μέσα από την πολυαισθητηριακή εμπειρία ενός τέτοιου περιπάτου δημιουργούνται συνδέσεις με το περιβάλλον, τη χρονικότητα και την ιστορικότητα του τοπίου, και προτείνεται μια εναλλακτική μορφή πρόσληψης του κόσμου. Η δράση συνδέεται άμεσα με τα ζητήματα που θίγει η τρέχουσα έκθεση στο μουσείο «Down to Earth», στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (λήξη: 30 Απριλίου).

Η Εύα Ματσίγκου και η Νεφέλη Σάνη από το 2018 αποτελούν το καλλιτεχνικό ντουέτο I broke the vase. Μέσα από διαδικασίες όπως η ακρόαση, η εξερεύνηση ήχων και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, δημιουργούν μουσικές περφόρμανς. Κεντρικό ρόλο στα έργα τους έχει η γραφή και η ανάγνωση αυτοεθνογραφικών κειμένων, η συμμετοχή του σώματος, και η διάδραση με τον χώρο και το εκάστοτε περιβάλλον. Εφαρμόζουν πρακτικές όπως οι ηχητικοί περίπατοι και η καταγραφή εμπειριών ακρόασης, και πειραματίζονται μέσα από φεμινιστικές και φροντιστικές καλλιτεχνικές διαδικασίες.

 

Σημείο & ώρα συνάντησης: MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα), 18:00

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 10 άτομα.

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

  

fb @ThessalonikiBiennale 

@MOMusMuseums

ig @thessalonikibiennale 

@momus_museums

yt Thessaloniki Biennale

MOMus Museums

 www.thessalonikibiennale.gr

www.momus.gr

 

#Biennale8 #ThessalonikiBiennale #Geocultura #MOMus 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια