Το αδιαχώρητο στη συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα & τη Ζωή Τηγανούρια!


Το αδιαχώρητο έγινε στη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την Πέγκυ Ζήνα και τη Ζωή Τηγανούρια, σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στα τραγούδια που ερμήνευσε ο αξεπέραστος Στέλιος Καζαντζίδης με κουαρτέτο εγχόρδων και σύγχρονη ορχήστρα!

Η ουρά των αυτοκινήτων που σχηματίστηκε μέχρι τον κεντρικό δρόμο δεν απέτρεψε τον κόσμο να προσέλθει από νωρίς για να πιάσει θέση. Το παρευρισκόμενο κοινό από την Αλεξανδρούπολη και τα περίχωρα κατενθουσιάστηκε από την ποιότητα και την αρμονική συνύπαρξη των δύο γυναικών επάνω στην σκηνή, με φόντο το φωταγωγημένο Βυζαντινό Μνημείο Χάνα Τραϊανούπολης!

Η πρωτότυπη ιδέα της Ζωής Τηγανούρια να ενορχηστρώσει τα πολυ-αγαπημένα μας τραγούδια για ακορντεόν και κουαρτέτο εγχόρδων, με ενορχηστρώσεις από την Λουίζα Αντύπα, ξεκίνησε πριν την καραντίνα και "έδεσε" με τον ερχομό της Πέγκυς Ζήνα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που παρουσίασαν τα νέα τους τραγούδια «Της Σμύρνης το φιλί» και «Καραβάνια» σε στίχους Ανδρέα Παράσχου και Σταύρου Σταύρου αντίστοιχα, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διπλό συλλεκτικό μουσικό άλμπουμ με τίτλο «Η μέρα του ξεριζωμού» με 29 ανέκδοτα τραγούδια -όλα σε σύνθεση Ζωής Τηγανούρια- αφιερωμένα στην εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και την καταστροφή της Σμύρνης.

Ο ερμηνευτής Λάμπρος Βασιλείου εντυπωσίασε στα ντουέτα με την Πέγκυ ερμηνεύοντας μαζί τα γνωστά τραγούδια του Στέλιου, καθώς και τα τραγούδια της Ζωής «Νοιώσε με» και «Ζωντανός Ουρανός».
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν και οι guest της συναυλίας. Ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια της Ζωής «Δυο χείλη κατακόκκινα» και «Δεν ξέρω γιατί», και ο Περικλής Γκουλιάμας με το μπουζούκι του έντυσε περίτεχνα τα αγαπημένα ζεϊμπέκικα του Στέλιου Καζαντζίδη κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του κοινού!


Η λαοφιλής ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα, η συνθέτης & βιρτουόζα του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, το εξαιρετικό κουαρτέτο εγχόρδων "Enchord", οι ερμηνευτές και οι guest, οι υψηλού επιπέδου μουσικοί και η άρτια τεχνική υποστήριξη, με τον ευαίσθητο ήχο και τους επαγγελματικούς φωτισμούς, παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με στιγμές μυσταγωγίας που θα μείνει αξέχαστο.

Στο τέλος της συναυλίας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες που τίμησαν την γιορτή της Αγίας Γλυκερίας και αφιέρωσε τη συναυλία στα 103 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης, δίνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στις δύο καλλιτέχνιδες, καθώς και στους εθελοντές που συνέβαλαν για την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης κ. Ελένη Ιντζεπελίδου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ηλίας Δαστερίδης, ο αντιδήμαρχος Δόμησης, Χωροταξικού Σχεδιασμού & Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Βασίλης Δέλκος, ο πρόεδρος Λουτρού-Πεύκων κ. Χρήστος Μιχαηλίδης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κ. Αναστάσιος Σεραφειμίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Κυριακίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρού κ. Παναγιώτα Καραγιαννίδου και μέλη του Συλλόγου, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιωάννης Nαϊτίδης, εκπρόσωποι της Μητρόπολης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταύρος Βαβίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βύσσας κ. Φανή Μπαχαρίδου και μέλη του Συλλόγου, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Έβρου κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, η διευθύντρια ΝΥ 216 ΚΙΧΝΕ Σχης (ΥΝ) Φωτεινή Μπαρηγουργιώτου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι τύπου, κ.ά.. 

Δείτε video εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια