Εκπαιδευτικά εργαστήρια «Φωτογραφία 13-16» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

 Εκπαιδευτικά εργαστήρια «Φωτογραφία 13-16»

Ιούνιος-Ιούλιος 2023

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 15 Ιουνίου 2023 

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης περιμένει και πάλι αυτό το καλοκαίρι τους εφήβους ηλικίας 13-16 ετών στα εργαστήριά του «Φωτογραφία 13-16» με ανανεωμένο πρόγραμμα. Τρεις εβδομάδες γεμάτες δημιουργία, παιχνίδια και γνώση περιμένουν τους νέους να μυηθούν στην τέχνη της φωτογραφίας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Οι τρεις κύκλοι συναντήσεων είναι διάρκειας 15 ωρών ο κάθε ένας και θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (19-23.06, 26.06-30.06, 03-07.07) στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης), ώρες 11:00-14:00, με δηλώσεις και κόστος συμμετοχής (έως τις 15.06, τηλ. 2310 566716, email: reception.photography@momus.gr). 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α. «PhotoTechniques»

Στο εργαστήριο οι έφηβοι θα εκπαιδευτούν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια στην τέχνη της φωτογραφίας, θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής αναλύοντας έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, αποφασιστική στιγμή και θα ανακαλύψουν τα διάφορα είδη της φωτογραφίας.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος, Άρτεμις Πυρπύλη.

Διάρκεια: Δευτέρα 19 Ιουνίου - Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 / 11:00-14:00

 

Β. «PhotoJournal»

Στο δεύτερο κατά σειρά εργαστήριο οι έφηβοι θα διερευνήσουν τον βαθύτερο εαυτό τους, τις προσωπικές τους ανάγκες, όνειρα και φόβους και θα δοκιμάσουν να τα αποτυπώσουν φωτογραφικά. Το κάθε μάθημα θα έχει στοιχεία τεχνικής και οπτικής παιδείας, καθώς και πλήθος φωτογραφικών ασκήσεων. Στόχος είναι με το πέρας των μαθημάτων κάθε έφηβος να έχει δημιουργήσει πολυτροπικά το δικό του προσωπικό ημερολόγιο.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Κοκορότσκου

Διάρκεια: Δευτέρα 26 Ιουνίου - Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 / 11:00-14:00

 

Γ. «PhotoBook»

To φωτογραφικό βιβλίο είναι μία αυτόνομη μορφή έκφρασης το οποίο μας προσφέρει την δυνατότητα της αφήγησης. Στο τελευταίο αυτό εργαστήριο μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του μέσου αυτού, θα μελετήσουμε φωτογραφικά λευκώματα μεγάλων φωτογράφων και θα δημιουργήσουμε μαζί ένα προσωπικό φωτογραφικό άλμπουμ που θα αφηγείται την δική μας ιστορία.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Άρτεμις Πυρπύλη.

Δευτέρα 3 Ιουλίου - Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 / 11:00-14:00

 

Χρήσιμες πληροφορίες

·         Οι κύκλοι συναντήσεων απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας 13-16 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

·         Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για το σύνολο των συναντήσεων ή ξεχωριστά, μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

·         Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 566716 & στο email: reception.photography@momus.gr

·         Κόστος συμμετοχής: 60€ / ανά άτομο, ανά εργαστήριο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια και για όποιον θελήσει να παρακολουθήσει δύο από τα τρία εργαστήρια, και 20% για όποιον θελήσει να παρακολουθήσει το σύνολο του προγράμματος.

 

Βιογραφικά εισηγητών/εισηγητριών

Ο Αντώνης Βλάχος είναι απόφοιτος του τμήματος φωτογραφίας του ΙΙΕΚ ESP και του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έχει υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Από το 2016 είναι βασικός συνεργάτης στα εργαστήρια του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για εφήβους.

Η Άρτεμις Πυρπύλη είναι απόφοιτη της Ecole de Photographie de Paris. Εργάστηκε ως επίσημη φωτογράφος σε φεστιβάλ (μουσικά και κινηματογραφικά) στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική. Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και ως βοηθός ατζέντη φωτογραφικού πρακτορείου στο Παρίσι. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει φωτογραφία σε ιδιωτικά ΙΕΚ και εργαστήρια φωτογραφίας (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Stereosis), καθώς επίσης και στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η Μαρία Κεχαγιόγλου είναι απόφοιτη Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης  στη Μουσειολογία - Διαχείριση Πολιτισμού, τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιεί ξεναγήσεις σε ειδικές ομάδες και στο ευρύ κοινό.   

H Μαρία Κοκορότσκου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στη Μουσειολογία και στην Πολιτιστική Κληρονομιά στο University College London και στην Παιδαγωγική του Θεάτρου στο ΑΠΘ. Έχει εκπονήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και σε οικογένειες. Παράλληλα, έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης δασκάλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την οπτική παιδεία, την τέχνη της φωτογραφίας και το θέατρο, και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων αισθητική αγωγή και θέατρο. 

 

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

email: reception.photography@momus.gr   

Τ.: +30 2310 566716

fb @MOMusPhotography

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11:00-19:00, Πέμπτη: 11:00-20:00

www.momus.gr / fb @MOMusMuseums / ig @momus_museums / yt MOMus Museums

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια