Βιβλιοκριτική: " Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες" της K. L. Walther | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου

 


Συγγραφέας: KL Walther
Μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη
ISBN: 978-618-03-3535-4
Σελίδες: 432
Ημερομηνία Έκδοσης: 11/05/2023
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ένα από τα άκρως καλοκαιρινά βιβλία που μας προτείνει το booktok, άλλωστε το μαρτυρεί και ο ίδιος ο τίτλος του,  είναι το μυθιστόρημα της K. L. Walther, με τίτλο «Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες», σε μετάφραση της Δέσποινας Δρακάκη. 

Η ιστορία του είναι υπηρετεί τη ρομαντική λογοτεχνία και είναι εμπνευσμένη από τα τραγούδια της Taylor Swift. Όσοι είστε λάτρεις των τραγουδιών της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε και το συγκεκριμένο βιβλίο.

Και παρότι η υπόθεση του βιβλίου πραγματεύεται τον σχεδόν κεραυνοβόλο έρωτα του νεαρού ζευγαριού Μέρεντιθ και Στίβεν, στο ξεδίπλωμά της φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι τόσο απλή, ούτε και τόσο επιδερμική. Συναισθηματισμός, μελαγχολία, αλλά και στιγμές γέλιου εκεί όπου πραγματικά κρίνεται απαραίτητο, καθιστούν την εξέλιξή της άκρως ενδιαφέρουσα, καθηλωτική και ταυτόχρονα ευκολοδιάβαστη.

Ο παρορμητισμός της νεαρής ηλικίας, το αίσθημα της απώλειας και του πένθους, που δύσκολα αντιμετωπίζονται όπως και να ’χει, η αυτοαπομόνωση ως ανάγκη εσωτερική και η σταδιακή προσπάθεια επανασύνδεσης με το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα αποχής, η ερωτική απογοήτευση, η δύναμη της φιλίας, αλλά κι ο αναπάντεχος, απρόσκλητος κι ολοένα αυξανόμενος παλμός ενός νέου έρωτα, ο ανταγωνισμός στα πλαίσια ενός όμορφου κι απολαυστικού παιχνιδιού, και στο τέλος η διαπίστωση πως η αγάπη κρύβεται βαθιά, μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, χωρίς ποτέ να χάνει την ουσία της, παρά τη συνέχεια της ζωής και την εξέλιξή της, όλα αυτά αναμειγνύονται άριστα μεταξύ τους χαρίζοντάς μας ένα υπέροχο, καλογραμμένο, συγκινητικό και συνάμα ευχάριστο στην ανάγνωση βιβλίο, με πλούσιες εικόνες κι ανάμεικτα συναισθήματα, ιδανικό σύντροφο για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.


Η υπόθεση του βιβλίου:

Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι αποφασισμένη να ξαναβγεί στον κόσμο.
Οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στο Martha’s Vineyard φαίνονται ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Ολόκληρη η οικογένειά της έρχεται για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο, και παρόλο που η Μέρεντιθ δεν έχει συνοδό αφού το αγόρι της την παράτησε απροσδόκητα, είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος στο παιχνίδι Assassin (Δολοφόνος) που διοργανώνει η οικογένειά της κατά την εβδομάδα των γαμήλιων εορτασμών. Η Κλερ ανέκαθεν λάτρευε το παιχνίδι αυτό, μια οικογενειακή παράδοση, και η Μέρεντιθ είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη μνήμη της.
Όταν όμως η Μέρεντιθ συμμαχεί στο παιχνίδι με έναν χαριτωμένο κουμπάρο, η προσοχή της αρχίζει να στρέφεται αλλού. Η Μέρεντιθ προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και να κερδίσει για χάρη της αδελφής της – όμως έχει ξετρελαθεί μ’ εκείνον. Και καθώς προχωράνε οι μέρες, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της.
Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια