Nέες καλοκαιρινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Φυλάτος

 


Ορίζοντες


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/ορίζοντες/


ISBN:978-960-658-208-0

ΣΕΛΙΔΕΣ:  176

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευρωπία Χατζηανδρέου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & ΔοκίμιοΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Ανάμεσα στους στίχους, ξεθάβουμε τη γαλήνη μιας ηλιόλουστης μέρας, την αγάπη που χρωματίζεται σε αποχρώσεις του λυκόφωτος, τις φιλίες που μουρμουρίζουν τα όνειρα του παρελθόντος και την ατέλειωτη αθωότητα που διαπερνά τα πάντα. Μέσα από τη γλώσσα της -τόσο στοιχειώδη όσο και βαθιά- η ποιήτρια απευθύνει μια πρόσκληση να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να ξανασκεφτούμε της φιλοδοξίες μας και να ερμηνεύσουμε ξανά την πραγματικότητα μέσα από το φακό της δημιουργικότητας. Ο καθένας από εμάς είναι καλεσμένος να εναρμονιστεί με τη μουσικότητα των λέξεων, να απελευθερώσει τη φαντασία του ανάμεσα στις ποιητικές εικόνες. Είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της ύπαρξης, είναι η χαρά της ανακάλυψης, είναι η μαγεία της ζωής απόσταγμα της ποίησης.


Θέλω να ζήσω


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/θέλω-να-ζήσω/


ISBN:978-960-658-205-9

ΣΕΛΙΔΕΣ:  118

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μελίνα Στυλιανού

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & ΔοκίμιοΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Ξεχωριστέ μου αναγνώστη, δείχνω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι αγκαλιάζεις την πρώτη μου ποιητική συλλογή με τα δικά σου χέρια. Εύχομαι να σε συναρπάσει

και να σε εκπλήξει ευχάριστα!

Μέσα από τα ποιήματά μου, προσδίδω έμφαση στην αγάπη που πρέπει να αναπτύσσουμε προς τον εαυτό μας και στην αναγνώριση των αληθειών που αποτελούν την ουσία της ζωής.

Ο στόχος μου μέσα από αυτήν την ποιητική συλλογή είναι να ενισχύσω τη συνείδηση για την πορεία της ζωής και τις διάφορες επιλογές που μπορεί να κάνει ένα άτομο, προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που προκύπτουν, προχωρώντας προς την αυτοπραγμάτωση.

Την ποίηση την θεωρώ ως τον αγώνα εντός του ψυχικού μας τοπίου, που επιτρέπει στην ψυχή μας να αναδειχθεί και να συμβάλει στην άνοδο του πολιτισμού μας…


Sharing her apples


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/sharing-her-apples/


ISBN: 978-960-658-197-7

ΣΕΛΙΔΕΣ: 350

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Διαμαντούλα Τριανταφύλλου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & ΔοκίμιοΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Sharing Her Apples is a historic drama that reminds us of the vulnerability lacing women’s souls and minds in times of misfortune. It also reminds us of the penalties that love and betrayal impose on women and their family members when the sense of revenge overwhelms reason.

Katarina is an adolescent full of expectations about her future and in love with Billy. A ruinous spell of misfortune, in which war and betrayal play the leading roles, leaves her physically and mentally injured, and with a little girl, Annie, to take care of.

Katie becomes friends with Helen, a widow who loves children, and starts to work for Helen’s relief agency, trying to rebuild her life. However, her craving for revenge won’t allow her to do so, setting her forth on a task. Will she find salvation? If so, at what cost?


Diamantoula’s debut novel is a compelling page-turner, honest and raw; an irresistible blend of intrigue, betrayal, passion and heartache. A gripping, twisting drama about disturbing themes.Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/αλώνι-η-ψυχή/


ISBN:978-960-658-206-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 52

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μόσχοβα Γαρυφαλλιά

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & ΔοκίμιοΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Ένα αλώνι! Αυτό είναι η ψυχή! Μια θημωνιά από σκέψεις, συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους, αδυναμίες κι εμείς σαν τον Αλωνάρη, που ξέρει καλά να διαχωρίζει τον καρπό από τα στάχυα, καλούμαστε να διακρίνουμε την ομορφιά από την ασχήμια, την απλότητα από την υπερβολή, το σωστό από το λάθος, το αυθόρμητο από το επιτηδευμένο.

Στην προσπάθεια αυτή, δεν είναι λίγες οι φορές, που η ψυχή μας επιδίδεται σε μια σκληρή αναμέτρηση με την αμφισβήτηση, την αμφιβολία ή την άγνοια. Άλλοτε δικαιώνεται, άλλοτε όχι. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι αδύναμες στιγμές, που λακίζει, οργίζεται, χάνει τον δρόμο της, περιπλανώμενη στα σκοτάδια της ματαιοδοξίας της.

Τότε, μας καθηλώνει η αποτυχία, μας συνεπαίρνει η απογοήτευση, μας κατατροπώνει η θλίψη και καταλήγουμε να γινόμαστε εμείς το αλώνι κι Αλωνάρης η ψυχή…Μελέτη του στιχουργικού έργου του Λευτέρη Παπαδόπουλου


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/μελέτη-έργου-λευτ-παπαδόπουλου/?rand=879


ISBN: 78-960-658-204-2

ΣΕΛΙΔΕΣ: 96

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ηρώ Ψηφίδου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμεςΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Η Μελέτη των στίχων του Λευτέρη Παπαδόπουλου είναι μία προσπάθεια εμβάθυνσης στο έργο του στιχουργού, υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης. Οι στίχοι του, που τραγουδιούνται από τους Έλληνες εδώ και δεκαετίες, αποτελούν πλέον ένα πυλώνα της ελληνικής λαϊκής μουσικής και μεταφέρουν μηνύματα για τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Η μελέτη των στίχων συγκινεί βαθιά και γεννάει προβληματισμούς στη νέα γενιά. Για τον λόγο αυτόν, στο δεύτερο μέρος της «Μελέτης» υπάρχει πρόταση διδασκαλίας 27 τραγουδιών του καλλιτέχνη με την ευχή να πλουταίνουν τα τραγούδια του τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου.Μέλεσιν (Μήτις-Μίτωση)Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/μέλεσιν/


ISBN:978-960-658-203-5

ΣΕΛΙΔΕΣ: 492

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νεκτάριος Ι. Κορεξενίδης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε velvet χαρτί με διαγράμματα και εικόνες

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμεςΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Μέλεσιν (Μήτις-Μίτωση) – Η ψυχή κέρδισε και χάθηκε: Η τεχνητή νοημοσύνη ως Bιοφιλοσοφικό έργο

The soul won and lost: Artificial intelligence as a Biophilosophical project


Πρωτότυπη Διεθνή Διεπιστημονική Δια-Τριβή σε Αρχαίες Γραφές – Εικαστικές Τέχνες – Πετρογλυφικά – Νομίσματα Πρωτότυπο.

Ερευνητικό έργο στην Ιατρική και Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Θεμελιακός Κανόνας στη Φύση, στην Επιστήμη, στην Τέχνη 64.000 π.Χ.

Περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια