Χριστίνα Αντωνιάδου, Χριστίνα Μπάστα: Greek Britain

 


Κατηγορία: Αληθινές Ιστορίες 
Συγγραφείς: Χριστίνα Αντωνιάδου, Χριστίνα Μπάστα
Σελίδες: 246
Εκδόσεις: Πηγή
ISBN: 978-960-626-647-8


Τι να πει κανείς για το Λονδίνο; Αφού οι περισσότεροι το έχετε επισκεφτεί έστω και για λίγες ηµέρες: Για να θαυµάσετε τα αξιοθέατα, να επισκεφτείτε τα θέατρα, να βολτάρετε στους δρόµους και στα πάρκα αυτής της µεγαλούπολης. Πολλοί πήγατε για σπουδές ή για να εργαστείτε. Κάποιοι ζείτε ακόµη εκεί.
Όποιος και να είναι ο λόγος που βρεθήκατε στο Λονδίνο, οι δυο Χριστίνες µε το «Greek Britain» εύχονται να σας ταξιδέψουν και να σας κάνουν να ταυτιστείτε. Οι δυσκολίες κατά την ανεύρεση κατοικίας, η καθηµερινότητα στο tube και η συνύπαρξη µε ανθρώπους από όλο τον κόσµο τόσο στο επαγγελµατικό όσο και στο προσωπικό πλαίσιο, η εισβολή του covid σ’ αυτή την καθηµερινότητα είναι µόνο κάποια από τα θέµατα που θίγουν.

Οι εµπειρίες µας είναι και εµπειρίες σας.

Δύο γυναίκες µε κοινές εµπειρίες στο Λονδίνο περιγράφουν µε µπόλικη δόση αυτοσαρκασµού και σάτιρας συνηθισµένες µα και ασυνήθιστες καταστάσεις όπως τις έζησαν εκεί που χτυπάει η καρδιά της Μεγάλης Βρετανίας!Η Χριστίνα Αντωνιάδου έχει ζήσει στη Δανία, στην Ελλάδα, στη Γερµανία, στη Νότια Αφρική και στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια γερµανικών, υπεύθυνη σεµιναρίων και συντονίστρια διαφόρων projects στο Goethe-Institut. Ταυτόχρονα συνεργαζόταν µε τους εκδοτικούς οίκους Καραµπάτος και Ηueber Hellas γράφοντας και παρουσιάζοντας βιβλία για την εκµάθηση της γερµανικής γλώσσας. Η ζωή σε διάφορες χώρες τής πρόσφερε νέες και ενδιαφέρουσες εµπειρίες τις οποίες κατέγραψε σε σύντοµα επεισόδια. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο «Η Jacaranda ανθίζει πάντα την άνοιξη…» στο οποίο παρουσιάζει τη ζωή της στη Νότια Αφρική. Στο δεύτερό της έργο µε τίτλο «Βαλίτσα και… φύγαµε» παίρνει τον αναγνώστη µαζί στα ταξίδια της για να του δείξει τα µέρη στα οποία έχει βρεθεί, όπως Βhutan, French Polynesia, USA κ.ά. Το χιούµορ και ο αυτοσαρκασµός είναι βασικά στοιχεία της γραφής της. Στο τρίτο της βιβλίο «Greek Britain» συνεργάζεται µε τη Χριστίνα και µαζί περιγράφουν τις εµπειρίες τους στο Λονδίνο και τις διάφορες δυσκολίες που αντιµετώπισαν όταν αποφάσισαν να µετακοµίσουν στη βρετανική µεγαλούπολη.


Η Χριστίνα Μπάστα είναι κλινική διαιτολόγος µε εξειδίκευση στην παιδιατρική διατροφή και τις παιδιατρικές παθήσεις. Τα τελευταία έξι χρόνια διαµένει στο Λονδίνο και δουλεύει στο Great Ormond Street Hospital, ενώ παράλληλα συµµετέχει σε ερευνητικά projects µετά τις µεταπτυχιακές της σπουδές στο Imperial College London. H επτανήσια καταγωγή της µε το παιχνιδιάρικο και καυστικό χιούµορ προσδίδει µια διαφορετική νότα στα κείµενα που θα διαβάσετε και ο τόπος αυτός της έδωσε έµπνευση να αποτυπώσει καθηµερινές εικόνες, που εύχεται να σας µεταφέρουν στην Αγγλία και να σας ταξιδέψουν. Εδώ και χρόνια, διάφορα γεγονότα και καταστάσεις την ωθούν και η πένα της πιάνει φωτιά. Το να γράψει τις δικές της ιστορίες αποτελούσε πάντα ένα όνειρο ζωής. Το βιβλίο «Greek Britain» είναι η πρώτη της απόπειρα να διαβάσετε τις σκέψεις της µε το δικό της ανάλαφρο και περιπαικτικό ύφος. Οι ιστορίες είναι δέκα σε αριθµό, καθεµία µε τη δική της θεµατολογία αλλά χρονικά αποτελούν µια αλληλουχία και θα πρότεινε να τις διαβάσετε µε σειρά. Το τελευταίο κείµενο είναι κάτι πολύ προσωπικό, το οποίο εµπνεύστηκε και έγραψε σε ένα από τα τελευταία της ταξίδια στην Ελλάδα µέσα στο αεροπλάνο, από τις µουσικές, τα χρώµατα, τον ουρανό και κλείνει, πολύ όµορφα αυτό το βιβλίο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια