Θεατρική Παράσταση: "ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ" της Χριστίνας Κυριαζίδη για 4 τελευταίες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα


[ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ]

Χριστίνα Κυριαζίδη
 
Μετά απο μια σύντομη και εορταστική παύση, η χοροθεατρική παράσταση [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] συνεχίζεται μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, για 4 τελευταίες παραστάσεις, με την Χριστίνα Κυριαζίδη να παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΚΟΚΚΙΝΟ/ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ /ΣΩΜΑ, θέτωντας στο προσκήνιο τη Γυναίκα και το τραύμα της πανδημίας της Λήθης.


[ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] είναι μια χοροθεατρική σκηνική σύνθεση (solo performance) βασισμένη στην ποιητική συλλογή [λάμδα θήτα] της Χριστίνας Κυριαζίδη. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΚΟΚΚΙΝΟ / ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ / ΣΩΜΑ, μια σύμπραξη της Ελληνίδας ποιήτριας και ερμηνεύτριας Χριστίνας Κυριαζίδη, και του Ισλανδού συνθέτη Smári Gudmundson.

 Η τριλογία αφορά τη ΓΥΝΑΙΚΑ, και εξερευνά όλες τις πτυχές και προβληματικές της γυναικείας υπόστασης και ταυτότητας - αρχέτυπης, οντολογικής, σεξουαλικής, πολιτικής και κοινωνικής. [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] πραγματεύεται την πανδημία της λήθης και πως πλήττει την σύγχρονη γυναίκα.


Μέσα από θραύσματα ιστοριών διαφορετικών γυναικών την στιγμή που η μνήμη τις εγκαταλείπει, παρακολουθούμε το χρονικό ενός σιωπηλού θρήνου. Πρόκειται όμως για μια σιωπή θορυβώδη, γεμάτη άλματα μνήμης, από όπου ξεπηδούν φωνές γυναικών: θύματα γυναικοκτονίας, πολιτειακής βίας, προσφυγιάς, εγκατάλειψης. 

Μια σειρά γυναικών συναντιούνται πρόσκαιρα και αποσπασματικά λίγο πριν βυθιστούν στην λήθη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ποίηση και πεζά κείμενα της Χ.Κυριαζίδη με επιπλέον αναφορές στην “Πόλις” του Κ.Καβάφη και την “Ανθρώπινη Φωνή” του J. Cocteau. 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ποίηση, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Χριστίνα Κυριαζίδη 

Μουσική: Smári Gudmundsson 

Σκηνικά: Σταμάτης Λεόντιος

Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Επικοινωνία: Ελπίδα Χαρίτου 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη



ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑ

Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος Αθήνα 104 35


25.11.2023 - 21.01.2024 

Σάββατο: 21:30 

Κυριακή: 20:30 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια