Βιβλιοκριτική: "Ραντεβού στη λίμνη" της Carley Fortune | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου


Ημ/νία έκδοσης: 7 Δεκ 2023
Θεματική Κατηγορία: Αισθηματικό, Booktok
Είδος: Μυθιστόρημα
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 360
Μεταφραστής: ΧΟΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ISBN: 978-618-01-5321-7
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Η Κάρλι Φόρτσουν, συγγραφέας του μπεστ σελερ «Όλα μου τα καλοκαίρια», που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σελερ των New York Times και της Globe & Mail, επανέρχεται με νέο βιβλίο αισθηματικού περιεχομένου και αρκετά συγκινητικού, που αναμένεται να διαγράψει ανάλογη πορεία με το προηγούμενο, το «Ραντεβού στη Λίμνη». Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» σε μετάφραση Ιωάννας Χόνδρου.

Η υπόθεση της ιστορίας έχει ως εξής:

Οι δρόμοι της Φερν Μπρούκμπανκς και του Γουίλ Μπάξτερ τέμνονται και πάλι μετά από δέκα χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στο Τορόντο. Τότε εκείνη είχε μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή της, λίγες μέρες πριν επιστρέψει στη γενέτειρα της για να εργαστεί στο παραλίμνιο θέρετρο που κληρονόμησε από την οικογένεια της μητέρας της. Τότε συνάντησε τυχαία τον Γουίλ, έναν ελκυστικό και ιδεαλιστή καλλιτέχνη με τον οποίο έζησε 24 αξέχαστες ώρες. Η υπόσχεση που έδωσαν μεταξύ τους να συναντηθούν ξανά ένα χρόνο αργότερα δεν τηρήθηκε κι από τους δυο, καθώς ο Γουίλ δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού, ραγίζοντας έντονα την καρδιά της Φερν.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε, ώσπου ο θάνατος της μητέρας της Φερν την οδηγεί στο να εγκαταλείψει τη δουλειά της στην πόλη και να επιστρέφει στο θέρετρο, καθώς κληρονομεί την επιχείρησή της. Τότε ακριβώς και ενώ σκοπεύει να οργανώσει εκ νέου αυτή τη διαλυμένη επιχείρηση έρχεται αντιμέτωπη στα ξαφνικά με τον πρώην σύντροφο της, που εμφανίζεται ως διευθυντής, διορισμένος από τη μητέρα της, για να τη βοηθήσει προσφέροντας της επιχειρηματικές του συμβουλές.

Ο Γουίλ είναι πλέον εντελώς διαφορετικός από τον νέο που γνώρισε κάποτε η Φερν. Τώρα φορά ακριβά κοστούμια, και έχει μια διαφορετική συμπεριφορά απέναντί της ως επαγγελματίας. Μπορεί όμως η Φερν να συνεργαστεί μαζί του για το καλό της επιχείρησής της όταν έχει βιώσει μια αρκετά μεγάλη στενοχώρια εξαιτίας του στο παρελθόν;

Κι οι δυο τους έχουν αλλάξει αρκετά, έχουν ωριμάσει και δε θυμίζουν σε τίποτα τους δυο νέους που κάποτε δέθηκαν από έρωτα. Τι όμως τους χώρισε τότε και γιατί; Μπορεί να προκύψει μια νέα σχέση μεταξύ τους; Μπορεί να υπάρξει συγχώρεση, μπορεί να υπάρξει συμφιλίωση, μπορεί να υπάρξει μια νέα ευκαιρία μετά από τόσα χρόνια;

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και αρκετά περιγραφικό, σκιαγραφεί με επιτυχία τους χαρακτήρες της ιστορίας, δημιουργεί συμπάθειες και φυσικά διαβάζεται πολύ γρήγορα.

Οι λάτρεις του ρομάντζου οπωσδήποτε θα το απολαύουν.Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες για να συνδεθούν, αλλά μια ολόκληρη δεκαετίαγια να ξανασυναντηθούν.

Η Φερν Μπρούκμπανκς έχει σπαταλήσει πολύ μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής της να σκέφτεται τον Γουίλ Μπάξτερ. Ήταν είκοσι δύο όταν συνάντησε τυχαία εκείνον τον τρομερά γοητευτικό, ιδεαλιστή καλλιτέχνη και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη ολοήμερη περιπέτεια στο Τορόντο. Δεν ήταν στην ίδια φάση, αλλά αναμφίβολα υπήρξε δέσιμο μεταξύ τους και συμφώνησαν να συναντηθούν έναν χρόνο αργότερα. Η Φερν πήγε στο ραντεβού τους στη λίμνη. Ο Γουίλ, όμως, όχι.
Στα τριάντα δύο της, η ζωή της Φερν δεν είναι καθόλου όπως τη φαντάστηκε κάποτε. Αντί να ζει στην πόλη, έχει επιστρέψει στο πατρικό της και καλείται να αναλάβει το θέρετρο της μαμάς της δίπλα στη λίμνη – κάτι που είχε ορκιστεί να μην κάνει ποτέ. Στο μέρος επικρατεί πλήρης αποδιοργάνωση, ο διευθυντής είναι ο πρώην σύντροφός της και η Φερν δεν ξέρει από πού να αρχίσει.
Χρειάζεται μια σανίδα σωτηρίας. Προς έκπληξή της, έρχεται με τη μορφή του Γουίλ, ο οποίος εμφανίζεται με πολύχρονη καθυστέρηση και μια πρόταση για βοήθεια στα χείλη. Ωστόσο, πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτεί τον άντρα με το πανάκριβο κοστούμι, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον νεαρό που γνώρισε πριν από τόσα χρόνια; Ο Γουίλ κρύβει κάτι, και η Φερν δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να μάθει τι είναι αυτό.
Όμως πριν από δέκα χρόνια ο Γουίλ έσωσε τη Φερν. Τώρα η Φερν μπορεί να κάνει το ίδιο για αυτόν;


Η ΚΑΡΛΙ ΦΟΡΤΣΟΥΝ είναι βραβευμένη Καναδή δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί ως συντάκτρια σε κορυφαία έντυπα της χώρας της όπως τα Globe & Mail, Chatelaine και Toronto Life. Το ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times και της Globe & Mail, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα παιδικά της καλοκαίρια τα περνούσε στο Μπάρις Μπέι, μια μικρή παραλίμνια κωμόπολη στην περιοχή του Οντάριο, που στάθηκε η πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ζει στο Τορόντο με τον σύζυγο και τους δύο γιους τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια