Νίκη Σκουτέρη: Τριώνυμο Ερώτων

 


ISBN: 978-618-5700-81-2
Πρώτη Έκδοση: 29/12/2023
Σελίδες: 83
Εκδόσεις: Κούρος


Το βιβλίο Τριώνυμο Ερώτων είναι μια ποιητική συλλογή από τη συγγραφέα Νίκη Σκουτέρη.


“Ο Έρωτας έχει χαρακτηριστεί ως παράφορος, ορμητικός, άγρυπνος, ανήμερος, παθιασμένος, ηδονικός, μυσταγωγός, πυρφόρος, ιερός, μέγας, φλογερός, μα … και αβέβαιος, γλυκόπικρος, δέσμιος, φρενήρης, πικρός, σκοτεινός και τόσα άλλα επίθετα, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Το βέβαιο είναι ότι ο Έρωτας αναζωογονεί τον άνθρωπο, δίνει νόημα στην ύπαρξή του, οδηγώντας τον σε ύψη ευτυχίας ή ακόμα και πικρίας. Ό,τι και να μας προσφέρει, ευλογημένος είναι εκείνος κι εκείνη που συντρόφευσαν μαζί του και τον έζησαν, που μοιράστηκαν ανάγκες, συναισθήματα, αξίες, αποφάσεις. Που τον αγκάλιασαν με τρυφερότητα και με πάθος, ταξιδεύοντας στους φωτεινούς αστερισμούς του!

Η παρούσα ποιητική συλλογή απευθύνεται σε σένα αγαπητή αναγνώστρια και αγαπητέ αναγνώστη, όταν κάποτε, ίσως και τώρα, κρατούσες ή κρατάς από το χέρι τον έρωτα της ζωής σου κι ελκυόσουν ή έλκεσαι από τη γοητεία και την ομορφιά του. Διαβάζοντας τις σελίδες αυτές, ζήσε πάλι αυτό το ταξίδι στο φως και στο σκοτάδι, στη νίκη και στην ήττα, στην Ανάσταση κι εν τέλει στη Λύτρωση.

Σε ευχαριστώ!”


Βιογραφικό:

Η συγγραφέας Νίκη Σκουτέρη κατάγεται από την Λευκάδα.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει μετεκπαιδευτεί στις Επιστήμες της Αγωγής (Μαράσλειο Διδασκαλείο) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δίπλωμα master of Science in Management of Educational Organisations του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εργάζεται ως Νηπιαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά και σε δημόσιους φορείς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σε ΔΙΕΚ.

Δημοσιεύει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, τόσο ελληνικά, όσο και διεθνή.

Η ίδια είναι λογοτέχνιδα με αρκετά βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις από παγκόσμιους, πανελλήνιους και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, τόσο στην ποίηση, όσο και στην πεζογραφία. Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες και σε συλλογικούς τόμους.

Έχει υπάρξει μέλος λογοτεχνικών επιτροπών των εκδόσεων Κέφαλος και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Είναι μέλος του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, της Ζακυνθινής Εστίας Ελληνισμού, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην Αραβική, Ισπανική, Καταλανική, Σερβική, Αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.


Ενδεικτικά Έργα:
(2020). Οι βοηθοί του Συρτούλη.
Παραμύθι. Θεσσαλονίκη: Ωρίωνας.
(2020). 150 Χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού. Ποιητική Συλλογή.
2η Έκδοση. Αθήνα: Κέφαλος.
(2021). Φυλλοβόλοι Πλάτανοι. Συλλογή Διηγημάτων. Αθήνα: Κέφαλος.
(2018). Ρεξούλης ο Τραγανούλης.
Παραμύθι. Αθήνα: Αυτοέκδοση, Ανοικτή Βιβλιοθήκη.
(2018). Ο λουλουδόκηπος του Ντίνου. Παραμύθι. Αθήνα: Αυτοέκδοση, easywriter.
(2019). O Aρλεκινοκλόουν κι ο Κλοουναρλεκίνος. Παραμύθι. Αθήνα: Αυτοέκδοση, Ανοικτή Βιβλιοθήκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια