Στέργιος Φωτόπουλος: αναφυλαξία


Συγγραφέας: Στέργιος Φωτόπουλος
Χρονολογία: Ιανουάριος 2024
ISBN: 978-618-231-027-4
Είδος: Ελληνική ποίηση
Σελίδες: 38
Εκδόσεις: Βακχικόν


Πάνω απ’ το έρεβος ακροβατώ
με μελάνι και ρόδα στα δάχτυλα
για υπερπόντιους τόπους κινώ
με οδηγό της λήθης τα άδηλα

Από φωτιές και πλημμύρες περνώ
στα πιο ανείπωτα σκοτάδια θα βρεθώ
με χέρια γυμνά σκάβοντας βιώματα
στης τσακισμένης μνήμης τα χώματα

*

Ο Στέργιος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της Επικοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Θέμα της διατριβής του ήταν η ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα και η διαδικασία του κορυφαίου υποψήφιου (Spitzenkandidaten) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέβεν και στην Επικοινωνία από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τμήμα παρακολούθησης και ανάλυσης των μέσων ενημέρωσης. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ελεγείας Χρόνος (εκδόσεις Βακχικόν 2021) και Αυτεπίγνωσης Επίμετρο (εκδόσεις Βακχικόν 2022), ενώ ασχολείται και με τη μουσική. Η Αναφυλαξία είναι η τρίτη ποιητική του συλλογή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια