Σπύρος Πηγαδίτης: Έγκλημα στο Παραλίμνι

 


Συγγραφέας: Σπύρος Πηγαδίτης
ISBN: 13 9786185813079
Εκδόσεις: ΛΥΚΟΦΩΣ
Χρονολογία Έκδοσης: Ιανουάριος 2024
Αριθμός σελίδων: 344


Η μοναξιά ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο δικηγόρος Άρης Λινός για την επιτυχία του, να εξιχνιάσει μισό αιώνα μετά τα εγκλήματα του Δράκου του Μέγα Δάσους στην Θεσσαλονίκη. Και τώρα σπαράζει στην είδηση, ότι η Άντρη, ο έρωτας που τον σημάδεψε ανεξίτηλα, έφυγε από τη ζωή.
Ο Άρης θα ταξιδέψει στην Κύπρο για την κηδεία της και θα αναλάβει, ως χρέος απέναντι στην κοιμωμένη αγάπη του, την υπεράσπιση του μοναχογιού της Σωτήρη, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του μεγαλοδημοσιογράφου Φοίβου Χαραλάμπους μετά από διαπληκτισμό στο μπαρ του Πόλυ Παναγή, στο Παραλίμνι.
Καθώς ο Άρης προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι μιας ιστορίας που φτάνει ως το πραξικόπημα σε βάρος του Μακάριου και τη λεηλασία της Αρχιεπισκοπής, θα παρασυρθεί από τη σαγηνευτική και μυστηριώδη Σμαράγδα, ενώ αμφιλεγόμενα πρόσωπα από το παρελθόν θα ξυπνήσουν δυσάρεστες αναμνήσεις και σκοτεινές φιγούρες θα παρακολουθούν κάθε του βήμα. 


Ο Σπύρος Πηγαδίτης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1981 στην Αθήνα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Το 2005 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα καθώς επίσης τη ρουμανική και την τουρκική. Ταξιδεύει πολύ, διαβάζει ακόμα περισσότερο. Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος πολιτιστικών και εθελοντικών ομάδων. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η συνομωσία του Δράκου» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια