Κώστας Λειβαδάς - Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Του λόγου το αληθές» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 


ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ – ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

«Του λόγου το αληθές»
Ποιήματα που έγιναν τραγούδια…

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Σάββατο, 23 & 30 Μαρτίου 2024


Ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς της γενιάς μας, ο Κώστας Λειβαδάς, μαζί με το alter ego του, την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, παρουσιάζουν την ποιητική παράσταση «Του λόγου το αληθές» ως απότιση φόρου τιμής σε σημαντικούς και αγαπημένους σύγχρονους αθόρυβους εργάτες της ποίησής μας, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 23 & 30 Μαρτίου.

 

Κεφάλαια ολόκληρα Ελλήνων Ποιητών που μας θυμίζουν ότι οι Έλληνες είναι από τους λαούς και τα γένη που ευλογήθηκαν στη γλώσσα τους και την ποίησή τους με τον πιο απλόχερο τρόπο. Μια διαδρομή από τον Ευριπίδη ως τη σύγχρονή μας Μαρία Κούρση, που δείχνει υπόγεια πώς συνδέονται μέσα στους αιώνες ρεύματα και σχολές ποίησης πάνω στο μοναδικό και θαυματουργό ποτάμι της ελληνικής γλώσσας.

Αγαπημένοι ποιητές όπως ο Λειβαδίτης, ο Καρυωτάκης, ο Λαπαθιώτης, η Μυρτιώτισα, λυρικοί, δραματικοί, πολιτικά σκεπτόμενοι και συχνά μαχόμενοι, τρυφεροί, παράλογοι παράφοροι εξ’ ορισμού ανήσυχοι, απεγνωσμένοι, πηγές φωτός, ιεροφάντες, αιρετικοί, θνητοί κι αθάνατοι μαζί, ήταν πάντα μαζί μας. Και θα είναι.

Στην ιδιαίτερη αυτή παράσταση, που δημιουργείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα ακούσουμε μελοποιημένα ποιήματα που έχει δημιουργήσει ο Κώστας Λειβαδάς, αλλά και μελοποιημένα τραγούδια άλλων δημιουργών. Παράλληλα, οι δύο καλλιτέχνες θα αφηγηθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από αγαπημένα ποιητικά έργα και κείμενα του Κώστα Λειβαδά, που συστήνουν τους ποιητές και περιγράφουν την  προσωπική του περιπέτεια γύρω από αυτό το έργο και των αφορμών που τον οδήγησαν βήμα το βήμα, σαν συνταξιδιώτης, στην ολοκλήρωσή του.

Από την παράσταση, δεν μπορούν να λείπουν κάποια μουσικά στιγμιότυπα από εμβληματικά τραγούδια του Κώστα και της Ανδριάνας, που αγαπάμε πολύ και κοσμούν χρόνια τη δισκοθήκη μας.

Κώστας Λειβαδάς – φωνή | πιάνο

Ανδριάνα Μπάμπαλη – φωνή | κιθάρα

 

Πληροφορίες:

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟY ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ώρα έναρξης: 21.00

https://mmb.org.gr/el/event/kostas-leivadas-andriana-mpampali-toy-logoy-alithes-poiimata-poy-eginan-tragoydia

Εισιτήρια στην ticketservices.gr και στην Πανεπιστημίου 39, Αθήνα.

https://www.ticketservices.gr/event/livadas-babali-tou-logou-to-alithes/

 

Προπώληση: 18 ευρώ και 20 ευρώ στο ταμείο, την ημέρα της συναυλίας.

 

Παραγωγή - οργάνωση:

Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια