Στο Amalia Hotel πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εντοίχισης της πινακίδας από τα Μέλη του Συλλόγου του Μουσείου Γ. Δροσίνη



Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 τα Μέλη του Συλλόγου του Μουσείου Γ. Δροσίνη πραγματοποίησαν μια εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στο Ξενοδοχείο -Amalia Hotel-. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν ο εορτασμός της εντοίχισης της πινακίδας στο σπίτι της Οδού Πατησίων και Πολυτεχνείου 2 μετά από πολυετή προσπάθεια, στο σημείο ακριβώς που βρισκόταν η τελευταία κατοικία του πρωτοπόρου και πολυπράγμων ποιητή μας Γ. Δροσίνη.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου του Μουσείου Γ. Δροσίνη βρέθηκαν λοιπόν στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, στο Roof του Amalia Hotel , όπου θαύμασαν την υπέροχη Αθηναϊκή θέα πίνοντας ένα δροσερό ποτό. Εκεί, το καλωσόρισμα είχε αναλάβει η οτρηρή και ακάματη Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελένη Βαχάρη με έναν όμορφο λόγο με τον οποίο προϊδέαζε τους καλεσμένους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει!


Στη συνέχεια, όλοι συγκεντρώθηκαν στο μηδέν επίπεδο, όπου μετά τον χαιρετισμό της Προέδρου ακολούθησαν ομιλίες, του κ. Αναστασίου Στέφου του αντιπρόεδρου του Συλλόγου, της κα. Μαρία Σπυροπούλου- Θεοδωρίδου, Φιλόλογου, Εκπαιδευτικού και Δοκιμιογράφου, η οποία μίλησε για το -Πρώτον Ελληνικόν Εκπαιδευτικόν Συνέδριον- 1404 και του κ. Παύλου Φήμη Γραμματέας του Συλλόγου, Θεολόγος.

Επίσης, τον όμορφο εορτασμό της εντοίχισης της πινακίδας συνόδευσε ένα πλουσιοπάροχο και πλήρες γεύμα όπου τα Μέλη του Συλλόγου του Μουσείου Γ .Δροσίνη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, πνευματικές ιδέες και πάνω απ’ όλα να μοιραστούν τη χαρά για τα Μεγαλεπίβολα σχέδια τους όπως αυτό της εντοίχισης μιας ακόμη πινακίδας στην οδό Πεσμαζόγλου, το δεύτερο σπίτι του ποιητή.

Συνοψίζοντας είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοιου είδους αξιόλογα πολιτιστικά έργα που αναπτύσσουν και εξελίσσουν τον πολιτισμό του τόπου μας!

Εύγε στα Μέλη του Συλλόγου του Μουσείου Γ. Δροσίνη τα οποία φαίνονται να είναι πολλά υποσχόμενα…!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια