Θάλεια Μακρίδου-Τσιάβου: Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νεράΣυγγραφέας: Θάλεια Μακρίδου – Τσιάβου
Χρονολογία: Απρίλιος 2024
Είδος: Διηγήματα
ISBN: 978-618-231-064-9
Σελίδες: 108
Εκδόσεις: Βακχικόν


Νήμα αόρατο κοινό ενώνει τους ήρωες αυτού του βιβλίου, που κινούνται στον χώρο και στον χρόνο, ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά. Μόνη τους πυξίδα το κυνήγι του ονείρου, μιας αναλαμπής στην καταιγίδα, ίσα για να μπορέσουν να περάσουν στην απέναντι όχθη, εκεί όπου τους περιμένει ένας άλλος κόσμος, αυτός που ποθούν.

Μια κοπέλα που προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα παγιδεύεται στα δίχτυα διακινητών, ένα αγόρι το οποίο ονειρεύεται ανύπαρκτους σούπερ ήρωες τη στιγμή που το εργοστάσιο όπου δουλεύει καταρρέει, ένα θαύμα που σώζει πατέρα και γιο από φρικτό θάνατο, και μια χούφτα λίρες κι ένα όπλο τα οποία καταλήγουν σε έναν ατελέσφορο αρραβώνα και στην αποφυγή ζαχαροπλαστείων είναι λίγες μόνο από τις ιστορίες αυτής της συλλογής διηγημάτων.

Έντεκα προσωπικές διαδρομές οι οποίες ορίζονται από τις συγκρούσεις των πρωταγωνιστών με την αδυσώπητη πραγματικότητα που τους περιβάλλει, αλλά και από τις δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας τους για να αλλάξει τον ρου των γεγονότων. Και είναι η αδήριτη ανάγκη για επιβίωση, συμπόνια, ελπίδα, αυτή που τους ωθεί συνεχώς, αναπόδραστα, σε κάποια ακτή, στην τελική ρήξη, με διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα.

*

Η Θάλεια Μακρίδου-Τσιάβου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και οικονομικά στη Γαλλία, και εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα, σε διάφορα ΜΜΕ, όπως τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και άλλα έντυπα. Στελέχωσε, επίσης, το γραφείο Τύπου δημόσιας επιχείρησης.

Ταξίδεψε και έζησε σε χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, ενώ επιστρέφοντας στην Ευρώπη, εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες όπου απασχολήθηκε σε αναπτυξιακά προγράμματα για χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.

Συμμετείχε ενεργά στη Λέσχη Βιβλίου Ελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας Βρυξελλών, και παρακολούθησε μια σειρά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής του Ελληνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιανού, με καθηγητές καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.

Τα Ταξίδια σε αχαρτογράφητα νερά είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια