Στάθης Δημητρουλάκος: "Δε θα μπορούσα να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς μουσική"



Είναι νέος, είναι ταλαντούχος και αγγίζει με απόλυτο σεβασμό την τέχνη της μουσικής, καθώς καταφέρνει μέσα από τις νότες και τις ερμηνείες του να μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς. Το ύφος των τραγουδιών του ιδιαίτερο. Η φωνή του μελωδική και η αγάπη του γι αυτό που κάνει αμέριστη. Ο λόγος γίνεται για τον ερμηνευτή Στάθη Δημητρουλάκο, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Εμείς τον φιλοξενήσαμε στις Τέχνες και κάναμε μαζί του μια όμορφη συζήτηση. Ας τον αφήσουμε, λοιπόν,  να μας ξεναγήσει στα δικά του μουσικά μονοπάτια.


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου



Βιογραφικό.
Ο Στάθης Δημητρουλάκος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τη μουσική στα εφηβικά του χρόνια ως μέλος ροκ συγκροτημάτων (κυρίως αγγλόφωνου) σαν τραγουδιστής και στιχουργός.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Ρέθυμνο, τον μάγεψαν οι ήχοι της Κρήτης και από το 2014 έως τώρα, έχει εμφανιστεί σε μπαρ, σε μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ είτε με συγκροτήματα είτε σαν αυτόνομος καλλιτέχνης.    
Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που θα τιτλοφορείται «Τελευταίος σταθμός». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον προάγγελο του άλμπουμ αυτού, ένα καινούριο τραγούδι, με τίτλο «Αλλοπρόσαλλη πορεία» σε μουσική σύνθεση του Αχιλλέα Μωραΐτη και στίχους της Βάσως Κανιώτη.             
                             
Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την μουσική; Ήταν κάτι που πάντα θέλατε ή προέκυψε στην πορεία;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι από τα σχολικά μου χρόνια. Ήταν ένα όνειρο που είχα από πολύ μικρός, να είμαι τραγουδιστής ενός συγκροτήματος. Η ιδέα και μόνο με συγκινούσε, οπότε και άρχισα να κάνω παρέα με άτομα της ίδιας αντίληψης, άτομα που μέσα από τη μουσική εξέφραζαν μαζί με εμένα τα όνειρά τους. Η πρώτη μας μπάντα λεγόταν «Live Acoustica» και ήταν ένα όνομα που σκαρφιστήκαμε τυχαία λίγες ώρες πριν από το πρώτο μας live, πριν από δέκα περίπου χρόνια. Τα πιο όμορφα πράγματα, άλλωστε, στη ζωή προκύπτουν τυχαία και ποτέ δεν έρχονται προγραμματισμένα.

Από μικρός νιώθατε αυτή την ανάγκη να βρίσκετε τρόπους να εκφράζεστε; Πιστεύετε ότι η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας;

Ναι. Από πολύ μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με τη τέχνη.Ξεκίνησα με τη ζωγραφική και αργότερα ήρθε η μουσική και η ποίηση στη ζωή μου. Νομίζω πως γενικότερα η τέχνη είναι ένα μέσο έκφρασης. Μέσα από ένα δημιούργημα εκφράζει κανείς ανησυχίες, συναισθήματα και όνειρα. Είναι μια πόρτα ανοιχτή, που φανερώνει ένα μικρό κομμάτι της ψυχής των ανθρώπων.

Τι είναι για εσάς μουσική;

Η Μουσική για εμένα είναι μια τρυφερή αγκαλιά που θα με παρηγορήσει στις στεναχώριες, θα μου χαμογελάσει στις χαρές και θα με στηρίξει σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Είναι τα ταξίδια που ονειρεύομαι να πάω, είναι οι αναμνήσεις από μέρη μου που έχω ήδη πάει, είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, είναι οι χαρές και οι θλίψεις. Νομίζω πως δε θα μπορούσα να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς μουσική, γιατί υπάρχει παντού και στα πάντα.

Είχατε κάποια μουσικά πρότυπα, κάποιους καλλιτέχνες που θα θέλατε να ακολουθήσετε τα βήματα τους; Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;

Ξεκίνησα σαν παιδί να ακούω ροκ με όλες τις υποκατηγορίες του (π.χ. alternative, indie) και ήμουν μεγάλος φαν της κλασσικής μουσικής. Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο Παύλος Παυλίδης. Για εμένα θα ήταν το πιο όμορφο όνειρο να τραγουδήσω στη σκηνή μαζί του.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που σας συγκινεί όταν το ακούτε; Υπάρχει κάποιο που θα θέλατε να πρωτοερμηνεύσετε εσείς;

Με συγκινούν πάντα  η «Σιωπή» από τα «Ξύλινα Σπαθιά» και το τραγούδι «Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη» και ο «Νοσφαιράτου». Ναι, θα ήθελα πολύ να ήμουν ο πρώτος ερμηνευτής στο τραγούδι «Σιωπή».

Έχετε συναντήσει μέχρι τώρα γενναιοδωρία στον χώρο; Θεωρείτε πως οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες βοηθούν τα νέα παιδιά;

Είμαι πολύ καινούργιος στο χώρο για να απαντήσω με σιγουριά σε μία τέτοια ερώτηση, αλλά θεωρώ πως σίγουρα υπάρχουν καλλιτέχνες που στηρίζουν τα καινούργια παιδιά .

Πείτε μας λίγα λόγια για τις πρόσφατες συνεργασίες και το καινούριο σας τραγούδι που κάνει ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία.

Το καινούργιο τραγούδι που έχω τη τιμή να ερμηνεύω, ονομάζεται «Αλλοπρόσαλλη πορεία» και είναι σε στίχους της ποιήτριας Βάσως Κανιώτη, ενώ τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο αδερφικός μου φίλος Αχιλλέας Μωραΐτης. Το τραγούδι αυτό είναι μέρος του πρώτου προσωπικού μου δίσκου με τίτλο «Τελευταίος Σταθμός» που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι από το «loft studio».
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Πώς θα θέλατε να σας βρει το μέλλον;

Αρχικά θέλω να ολοκληρωθεί ο «Τελευταίος σταθμός» με επιτυχία μέσα στο καλοκαίρι και φυσικά θέλω να κάνω πολλά live και να μοιραστώ υπέροχες στιγμές με φίλους και συνεργάτες.

Ποια φράση αγαπάτε να χρησιμοποιείτε;


Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποιώ, αλλά η αγαπημένη μου είναι «Αν θέλεις να κάνεις τους άλλους να ονειρεύονται, πρέπει εσύ ο ίδιος να πιστέψεις στο όνειρό σου».



Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

Στο facebook  «Stathis Dimitroulakos» και «Στάθης Δημητρουλάκος» και στο Instagram «stathisdimitroulakos».

Που μπορεί κάποιος να βρει τα τραγούδια σας;

Στο youtube: Stathis Dimitroulakos Official