Το περίπτερο που μετατράπηκε σε δανειστική βιβλιοθήκη στην Αγιάσο Λέσβου


 "Η ιδέα ξεκίνησε από αλλού, μας ενέπνευσε… και σε συνεργασία με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, που αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας, έγινε πράξη!
Στο παροπλισμένο περίπτερο στο Καμπούδι, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του, δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία και το μετατρέψαμε σε δανειστική βιβλιοθήκη!"


Μια ανθρώπινη αλυσίδα εθελοντών στήθηκε για το σκοπό αυτό σε Αθήνα και Αγιάσο. Άνθρωποι άγνωστοι, εντός και εκτός νησιού, ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά της και η προσφορά τους σε βιβλία ήταν συγκινητική. Έξι κούτες κατάφερε να συγκεντρώσει από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Τα βιβλία ταξίδεψαν από τον Πειραιά, με την ευγενική χορηγία της Blue Star Attica Group κι έφτασαν στην Αγιάσο, για να δώσουν πνευματική τροφή στα παιδιά!
Οι εθελοντές παρέλαβαν τα βιβλία, τα αρχειοθέτησαν κατά ηλικίες, τα τοποθέτησαν στα ράφια κι είναι έτοιμα να δεχτούν τους πρώτους αναγνώστες.
Υπεύθυνες βιβλιοθήκης ορίστηκαν αρχικά δύο μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου, ενώ μακροπρόθεσμα ο στόχος των εθελοντών είναι η βιβλιοθήκη να είναι αυτοδιαχειριζόμενη, βασιζόμενη στην ατομική ευθύνη του καθενός. Υπάρχουν βιβλία για μικρούς και μεγάλους σε ελληνική, αλλά και ξένη λογοτεχνία κι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτά.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς αυτή την ιδιαίτερη βιβλιοθήκη. Φυσικά θα έδινε μεγάλη χαρά στους εθελοντές η προσφορά βιβλίων (μεταχειρισμένων και καινούργιων) για μικρούς, αλλά και μεγάλους αναγνώστες.
Το ωράριο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι: Τρίτη και Πέμπτη 13.00΄- 15.00΄ μ.μ.