Ατομική έκθεση: Got the juice | Ιωάννα Μπουζίκα


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Την Πέμπτη 2/7 και την Παρασκευή 3/7 στις 19.30 στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Pow Wow εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Μπουζίκα με τίτλο Got the juice.

Μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης σε Γερμανία και Αμερική, η Ιωάννα Μπουζίκα επιστρέφει χαρούμενη, γεμάτη παλμό και όρεξη, με νέα διάθεση και ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση, να μας παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Τα έργα της είναι αυτόματα και αυθόρμητα, με μοτίβα που επαναλαμβάνονται μέσα σε γεωμετρικά σχήματα, που άλλες φορές αρκεί η επανάληψή τους και άλλες φορές ενσωματώνονται σε ανθρώπινες μορφές. Κάποια είναι ζωγραφισμένα με ακρυλικά σε χαρτόνι, καμβά και ύφασμα, άλλα με πενάκι σε χαρτί ενώ αλλά είναι εγχάρακτα.

Η ίδια δηλώνει: «Είμαστε εμείς που θέλουμε το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την επικοινωνία, την ενότητα και την ισότητα. Είμαστε δυνατοί, είμαστε μαζί. Έχουμε ζωή, έχουμε φωνή, έχουμε ενέργεια...ζουμί. Έχουμε ψυχική και σωματική διέγερση. Μέσα σ αυτή τη πραγματικότητα, ξεφορτώνομαι το μούδιασμα, ξηλώνω τη μονωτική ταινία που με έχω τυλίξει. Ζωγραφίζω με τα χρώματα που νιώθω τον κόσμο γύρω μου, σχεδιάζω με τα σχήματα που θωρακίζω τη πυγμή μου.

Ο κόσμος αυτός δεν σου μοιάζει
Το χώμα καίγεται, βρωμάει πλαστικό που λιώνει.
Ποτέ δεν τελειώνει, ποτέ δεν τελειώνει.
Ο κόσμος αυτός δεν σου μοιάζει.
Όμως σε βρήκα εκεί να φωνάζεις
για ανάσα και αλήθεια.
Σ΄ αγαπώ
και θέλω να φωνάζεις:
It’s us who got the juice!»

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη αφιερωμένη στο κίνημα #blacklivesmatter

Η Ιωάννα Μπουζίκα είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Απoφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2008 με καθηγητή τον Ζαχαρία Αρβανίτη. Παράλληλα παρακολούθησε στη σχολή μαθήματα χαρακτικής, απ όπου εμπνεύστηκε τα ιδιότυπου χαρακτήρα εγχάρακτα, τα οποία ενσωμάτωσε στη δουλειά της. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις με πιο πρόσφατη την Surviving in Athens, στο “Δωμάτιο”. Μετά από τη πρώτη της ατομική έκθεση το 2009 στη Κ- art gallery έκανε μια συνειδητή αποχή από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μέσα σε αυτή τη διαδρομή, μετά το πέρας των σπουδών της, ξεκίνησε μια περίοδο όπου άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική σε ύφασμα και την πιο εφαρμοσμένη μορφή της, το σχέδιο ενδύματος, με το οποίο εξακολουθεί να ασχολείται ενεργά και αυτό που την ενδιαφέρει είναι να βρει κοινές αναφορές και να συνδυάζει αυτά τα δύο.


Χώρος Τέχνης Και Πολιτισμού POW WOW, Γράμμου 30, Μαρούσι
Διάρκεια έκθεσης : 2 Ιουλίου -16  Οκτωβρίου 2020
Επισκέψεις: Δευτέρα-Παρασκευή κατόπιν ραντεβού
Eίσοδος Ελεύθερη
Επικοινωνία: 210 6121999, powwow.culture@gmail.com