Διατομική έκθεση φωτογραφίας: Interstitial Places | Jane Grover και Δήμητρα Μαλταμπέ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Jane Grover Dimitra Maltabe Interstitial Places NOIK IAZ"

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στις 18.00. Διάρκεια: 11 – 27 Ιουνίου 2020
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 18.00 με 21.00
Διεύθυνση:Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι. Μετρό: Ευαγγελισμός

H FokiaNou Art Space με χαρά παρουσιάζει την διατομική έκθεση των Jane Grover και Δήμητρας Μαλταμπέ με τίτλο “Interstitial Places” που ξεκινά με ένα διήμερο εγκαινίων, τη Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ώστε να έχουμε την απαιτούμενη κοινωνική απόσταση και άνεση να απολαύσουμε τα έργα, ενώ θα είναι ανοιχτή η ταράτσα της FokiaNou, με την εκπληκτική θέα της Αθήνας και των μνημείων της.

Οι δυο καλλιτέχνες δημιουργούν φωτογραφικές μυθοπλασίες, σε μια απόπειρα να καταγράψουν και να βάλουν σε τάξη τη τυχαιότητα αυτού του κόσμου, παραφράζοντας το φωτογράφο Stephan Shore. Η Jane Groverφωτογραφίζει τοίχους και διάφορες επιφάνειες, ταξιδεύοντας σε περιοχές τόσο μακριά όσο το Μεξικό και τόσο κοντά, όπως η Ανάβυσσος. Αναζητά σχήματα και συνθέσεις που έχουν διαμορφωθεί κατά τύχη, από εντροπικές δυνάμεις πάνω σε επιφάνειες φτιαγμένες από τον άνθρωπο.
Η Δήμητρα Μαλταμπέ καταγράφει φωτογραφικά, παράθυρα και όψεις κτηρίων που τις ανασυνθέτει, εστιάζοντας στα αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση λειτουργούν ως ανοίγματα και ως όρια ή σύνορα των αμέτρητων κόσμων που κρύβονται πίσω και πέρα από αυτά.

Γεννημένη στην Αγγλία, η Jane Grover σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λιντς προτού μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980. Εργάστηκε στο θέατρο ως σκηνογράφος και ήταν μέλος της ένωσης United Scenic Artists Local 829 στη Νέα Υόρκη. Το 2002 μετακόμισε στο Τάος του Νέου Μεξικού για να επικεντρωθεί στη ζωγραφική, όπου εκπροσωπήθηκε από τη Sage Fine Art καθώς και από δύο γκαλερί στο Κολοράντο. Είναι ευτυχισμένη που έκανε την Ελλάδα σπίτι της τα τελευταία επτά χρόνια.

Η Δήμητρα Μαλταμπέ είναι εικαστικός που ζει και εργάζεται την Αθήνα. Έχει πτυχίο Ζωγραφικής και Σκηνογραφίας από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες από το Kent Institute of Art and Design, University of Kent, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος αποτελεί το βασικό άξονα του έργου της. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, καθώς και σε προγράμματα art recidencies, όπως το Kinono Tinos Art Gathering, το 2018 στη Τήνο και το artAmari Residency, το 2016 στη Κρήτη.