Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Βακχικόν | Ιούλιος 2020



Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Άρης -Μια ιστορία ψυχοθεραπείας
Διογένης Κοπανάκης
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Μυθιστόρημα)
Σελίδες: 298
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-144-7
Τιμή: 14,84 €

Περιγραφή
Ένα παιδί, ο Άρης, μαθαίνει στο σχολείο το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων απέναντι στη διαφορετικότητα. Εκφοβισμός, κοροϊδία, περιθωριοποίηση. Φοβάται.
Ένας έφηβος, ο Άρης, βιώνει την ομοφυλοφιλική του ταυτότητα μέσα από έναν αποτρόπαιο βιασμό. Σεξουαλική κακοποίηση. Φοβάται.
Σήμερα ο Άρης είναι ένας νέος, όμορφος και επιτυχημένος αρχιτέκτονας. Έχει χτίσει μια τέλεια εικόνα για να αποφύγει την αλήθεια, τον εαυτό του και τους άλλους. Πίσω από το λαμπερό του χαμόγελο όμως, παραμένουν κρυμμένοι φόβοι κι ανείπωτες επιθυμίες. Το παρελθόν του τον στοιχειώνει, το παρόν τον τρομάζει. Βυθίζεται στην απομόνωση και την άρνηση. Ως πότε, όμως, θα κρύβει τη μοναξιά και τις πραγματικές του ανάγκες; Με τη βοήθεια του Ορέστη, του θεραπευτή του και μέσα από μια επίπονη διαδικασία ψυχοθεραπείας, το ταξίδι του Άρη για την αυτογνωσία και τη λύτρωση από τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεκινά.
*
Με καταγωγή από Μακεδονία και Κρήτη, ο Διογένης Κοπανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε τη γνωστή «Οδύσσεια» των γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία, με τελευταίο σταθμό το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) και στη Θεραπεία Σχημάτων (Schema Therapy). Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Το μυθιστόρημα Άρης -Μια ιστορία ψυχοθεραπείας είναι το πρώτο του βιβλίο.

Γκρο Πλάνο -Ιστορίες κοντινής εστίασης
Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 224
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-149-2
Τιμή: 13,78 €

Περιγραφή
Γκρο πλάνο: Κοντινή λήψη, στην ίδια την ψυχή του ανθρώπου. Τριάντα επτά ιστορίες που «παίζουν» με την αλήθεια της ζωής, καθώς αποτελούν απείκασμά της. Κοινός θεματικός τους άξονας είναι η απώλεια και η κάθε λογής απουσία, οι διαψεύσεις, οι προδοσίες, οι δύσκολες επιλογές, τα αδιέξοδα, οι επώδυνες συχνά προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού μας. Ποιος από μας δεν τις έχει βιώσει ποτέ; Πόσες μορφές μπορούν αυτές να ενδυθούν; Ποιες εσωτερικές δυνάμεις κινητοποιούν; Σε ποιον βαθμό μάς στιγματίζουν οι αποτυχίες μας; Ανατέμνοντας τον πόνο μας, τον αποδομούμε και βρίσκουμε τη λύτρωση ή τον μηρυκάζουμε; Πέφτουμε και ματώνουμε∙ ψάχνουμε δύναμη και συνεχίζουμε. Κάθε απώλειά μας, κάθε απουσία, και μια προσωπική οδύνη. Που μπορεί να γίνει ήττα. Μπορεί όμως να γίνει και αποδοχή κι ελπίδα∙ νέα αρχή. Καθώς οι ήρωες του έργου είναι αναγνωρίσιμοι τύποι της καθημερινότητάς μας, και κάποιοι ολωσδιόλου ιδιαίτερες προσωπικότητες, τελικός στόχος είναι βέβαια η απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά και ένα ανακουφιστικό μοίρασμα του έσω κόσμου με τον αναγνώστη. Μια σύζευξη ψυχών.
Ένα βιβλίο που ατενίζει τη ζωή κατάματα. Αφήνει, όμως, χώρο στο όνειρο και στην ελπίδα. Βιβλίο που συγκινεί, προβληματίζει, αλλά και ταξιδεύει τον αναγνώστη στα γαλανά νησιά του Αιγαίου.
 *
Η Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη γενέτειρά της. Εδώ και αρκετά χρόνια κατοικεί στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, τόπο καταγωγής του συζύγου της, όπου και διδάσκει σε Γυμνάσιο. Αγαπά και σέβεται αυτήν την πόλη, σαν δεύτερη πατρίδα. Έχει έναν γιο και μία κόρη, τον Παναγιώτη και τη Μαριλία. Μολονότι ασχολείται με τη συγγραφή πολλά χρόνια, η παρούσα συλλογή διηγημάτων Γκρο πλάνο είναι το πρώτο της βιβλίο. Το συμπεριλαμβανόμενο διήγημα με τίτλο «Αν ποτέ συμβεί κάτι ανάλογο σε μένα;» έχει δημοσιευτεί στο τρικαλινό περιοδικό «Κηρήθρες» (τεύχος 5ο), και απέσπασε τιμητική διάκριση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Το νησί είναι η σταθερή έδρα της καρδιάς της. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, «πρωταγωνιστεί» σε πολλές από τις ιστορίες αυτού του βιβλίου.*

Το τελευταίο εμπόδιο
Μαριλένα Παππά
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Νουβέλα)
Σελίδες: 50
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-147-8
Τιμή: 10,6 €

Περιγραφή
Η γη στον Κάτω Κόσμο βράζει. Είναι Τετάρτη. Και όπως κάθε δεύτερη Τετάρτη, κάθε μήνα εδώ και τριάντα χρόνια, η Αχώ στέκεται δίπλα στο μεγάλο τραπέζι, ανακατεύει το βαρύ χαρμάνι του καφέ και κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Προσδοκώντας, περιμένοντας. Για πόσο ακόμα;
Η νουβέλα της Μαριλένας Παππά Το τελευταίο εμπόδιο, είναι ένα μείγμα ποιητικού λόγου και υπερρεαλισμού, με σκηνές βγαλμένες από ελληνικά τοπία. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί έχουν γεύσεις και μνήμες από αλμύρα, γαλάζιους ουρανούς και λευκά βότσαλα.
Η συγγραφέας ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό ρεύμα και σε επιρροές από κλασικούς Έλληνες πεζογράφους, δημιουργώντας ένα δικό της απόκοσμο σύμπαν: Μια μικρή σύγχρονη αρχαία τραγωδία.
*
Η Μαριλένα Παππά είναι συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 1988. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για ενήλικες. Η νουβέλα To τελευταίο εμπόδιο αποτελεί το έβδομο βιβλίο της.

Έγκλημα στο Πότζο
Πάνος Παντελούκας
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Νουβέλα)
Σελίδες: 108
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
Τιμή: 10,6 €

Περιγραφή
Στη Νότια Ιταλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπάκολι, μία γραφική κωμόπολη κοντά στη Νάπολη, ο καθηγητής εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι εξιχνιάζει έναν φόνο και μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου εμπλέκονται Έλληνες φοιτητές και η τοπική Καμόρα. Μοναχικός, μεθοδικός, έμπειρος, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας, ο καθηγητής Σπινέλλι έχει σταθερό αρωγό σε αυτήν την υπόθεση τον καλό του φίλο, επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας Νικόλα Σκιάνο.  Η αστυνομική νουβέλα Έγκλημα στο Πότζο, είναι ένα κράμα ιστορίας μυστηρίου και αρχαιολογίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας, όπως η ανεργία, η έλλειψη διεξόδων, το εύκολο χρήμα, και φυσικά η μαφία.
Αποτελεί την πρώτη μίας σειράς αντίστοιχων αστυνομικών ιστοριών με τον ίδιο πρωταγωνιστή.
*
Ο Πάνος Παντελούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Μεγάλωσε στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Δίκαιο στη Βρέμη της Γερμανίας. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2004. Ομιλεί πέντε γλώσσες και είναι συγγραφέας ενός νομικού βιβλίου στα γερμανικά (2007), το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο “Menschenrechte”. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Tina Spinelli και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία, το σινεμά, η μουσική, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, οι συλλογές και ο εθελοντισμός είναι τα βασικά του ενδιαφέροντα. Είναι λάτρης της Ιταλίας, της δεύτερης
πατρίδας του. H αστυνομική νουβέλα Έγκλημα στο Πότζο αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό του βιβλίο.

1-1-28
Μαρίνα Λυκούδη, Άντζελα Έμσεν-Δανιηλίδου
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Νουβέλες)
Σελίδες: 224
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-136-2
Τιμή: 13,78 €

Περιγραφή
Ένα δαχτυλίδι αντίκα αγορασμένο στην Αμβέρσα του Βελγίου, έφερε τη χρονολογία 1-1-28. Πάνω σ’ αυτή τη χρονολογία, η συγγραφέας Μαρίνα Λυκούδη δημιούργησε μια φανταστική ιστορία, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται σε πρώτο πλάνο στην Μπριζ, όταν ο αυστηρός καθολικός Χέντρικ αποφασίζει να παντρευτεί την αθώα δεκαεξάχρονη Γκοντελίβε, την οποία γνώρισε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας θρησκευτικών δρωμένων, και της προσφέρει αυτό το δαχτυλίδι. Η σχέση καταλήγει σε λευκό γάμο με πολλές συνέπειες, οι οποίες προσωρινά περιορίζονται με αφορμή την εύρεση ενός βρέφους έξω από την πόρτα τους, ένα παγωμένο πρωινό.
Με την ίδια αφορμή - δαχτυλίδι και χρονολογία - δημιουργήθηκε μια διαφορετική υποθετική ιστορία από άλλη συγγραφέα, την Άντζελα Έμσεν - Δανιηλίδου, όπου έχει ως κεντρική μορφή τη Ζαμπέτα Φλεράκη, μια νεαρή από τη Νάξο της οποίας η ζωή αλλάζει ριζικά όταν έρχεται στην Κωνσταντινούπολη. Στις αποσκευές της κουβαλάει ένα μοναδικό κειμήλιο. Πολλά χρόνια αργότερα η εγγονή της μυθιστορηματικής ηρωΐδας αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία της γιαγιάς της.
Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου συνίσταται στο ότι οι δυο εντελώς διαφορετικές ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους με ένα αναπάντεχο τρόπο στην Αμβέρσα.
*
Η Μαρίνα Λυκούδη γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι στην Κλινική ψυχολογία και στα Παιδαγωγικά. Υπηρέτησε σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Μόντρεαλ). Διετέλεσε Συντονίστρια Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Ανατολικού Καναδά. Παντρεμένη με τον Βασίλη Σημαντηράκη, έχει τρία παιδιά και εγγονό τον Ερρίκο.

ακακίες στη σαβάνα
Ευαγγελία Τάτση
Είδος: Ελληνική Ποίηση
Σελίδες: 52
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-146-1
Τιμή: 8,48 €

Περιγραφή
Δεν είμαστε οι Κρεολοί της Νέας Ορλεάνης
ούτε και ποιητές
ωχροκίτρινα και μικρά τα άνθη μας
δεν είμαστε φάροι
ούτε γυναίκες
το κορμί μας στάζει κόλλα
πολύτιμη αρρώστια
δεν ζούμε στις θάλασσες
δεν υπάρχουν ορίζοντες·
βλέπεις τα οπληφόρα ζώα;
Εδώ δεν είναι μια πόλη
πουθενά δεν είναι μια πόλη
ούτε λιμάνι πουθενά
δεν είμαστε οι αυτόχειρες
που αγαπήσαμε
*
Η Ευαγγελία Τάτση γεννήθηκε το 1967 στο Περιστέρι. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργασθεί για πολλά χρόνια σαν Χημικός στη μέση εκπαίδευση. Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρία, στο τμήμα ιατρικής ενημέρωσης. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον Μιχάλη Παπαγεωργίου. Σήμερα, ζει στη γειτονιά που μεγάλωσε. Οι ακακίες στη σαβάνα είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή.


Σε μαύρες λίμνες χόρευα
Γκούντρουν Τόμας-Φόικερ
Είδος: Ποίηση απ' όλο τον κόσμο
Σελίδες: 86
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-142-3
Τιμή: 10,6 €
Μετάφραση: Ειρήνη Βεάκη-Όλγα Κολιάτσου

Περιγραφή
Σε μαύρες λίμνες χόρευα
τόσα φεγγάρια
και τραγουδούσα
μακριά απ’ τον εαυτό μου
και τα σύννεφα χαιρετούσα
χωρίς καθόλου πόνο στην ψυχή
για να ξαπλώσω μετά στο γυάλινο πάγο
να τον ζεστάνω
με καρδιά μουδιασμένη
ξεχάστηκα
έμεινα εκεί πάρα πολύ
κι όταν ξύπνησα πια
ήταν αργά
*
 Η Γκούντρουν Τόμας-Φόικερ (Gudrun Thomas-Feuker) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί Ζυλτ, το βορειότερο σημείο της Γερμανίας. Σπούδασε γραφιστική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Muthesius στο Κίελο, καλλιτεχνική διδασκαλία και γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κίελου, και υποκριτική στο Βερολίνο. Υπήρξε επίκουρη καθηγήτρια καλλιτεχνικής διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο του Κίελου, και καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Βερολίνο. Από το 2002 κατοικεί στην παραθαλάσσια κωμόπολη Χούζουμ και εργάζεται πλέον ως ανεξάρτητη καλλιτέχνιδα.
Από το 1973 διοργανώνει ατομικές εκθέσεις και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Δανία. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές (γραφιστική, ζωγραφική, ποίηση). Έχει επίσης εργαστεί ως σκηνογράφος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεταινίες.
Το 2010 κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή Σε μαύρες λίμνες χόρευα, η οποία βρήκε μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς, ενώ κέρδισε το Α΄ Βραβείο Ποίησης του Πολιτιστικού Φορέα για τη Διάδοση της Σύγχρονης Λογοτεχνίας (Nordbuch e.V.)
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας συγγραφέων «CoLibri», της Ένωσης Συγγραφέων Βόρειας Γερμανίας, της Ένωσης Καλλιτεχνών του Ζυλτ, και ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Blanco».

Άπαντα τα ποιήματα
Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν
Είδος: Ποίηση απ' όλο τον κόσμο
Σελίδες: 394
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-150-8
Τιμή: 15,9 €
Μετάφραση: Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου

 Στις αρχές του 1973, λίγο προτού πεθάνει, η διάσημη Αυστριακή ποιήτρια και συγγραφέας Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν επισκέφτηκε το Άουσβιτς και το Μπίρκεναου κατά τη διάρκεια μιας αναγνωστικής περιοδείας στην Πολωνία. «Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να ζει μ’ αυτά δίπλα του» είπε, «δεν υπάρχει κάτι να πεις. Βρίσκονται απλά εκεί, και σε αφήνουν άφωνο». Σε όλη της την καριέρα, η Μπάχμαν πάλευε με την ανεπάρκεια της γλώσσας, κυνηγώντας εκείνο που δεν μπορούσε να εκφραστεί. «Εάν είχαμε τη λέξη», δήλωσε το 1959 σε μια ομιλία, «εάν είχαμε γλώσσα, δεν θα είχαμε ανάγκη όπλα». Πίστευε ότι η ποιητική γλώσσα είχε τη δυνατότητα να επεκτείνει τα σύνορα της επικοινωνίας, παρ’ ότι η ίδια είχε χάσει πια την πίστη της στην ποίηση ως μέσο. «Πίστεψέ με», λέει ο συγγραφέας-αφηγητής στο κλασικό πλέον και πολυλατρεμένο μυθιστόρημά της Ο Ιβάν, ο Μαλίνα και εγώ του 1971, «η έκφραση είναι παραφροσύνη, πηγάζει από την παραφροσύνη μας».
Για πρώτη φορά στα ελληνικά κυκλοφορεί το σύνολο του ποιητικού έργου της Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν.



Ανθολογία νέων Ουαλών ποιητών
Ανθολόγηση: Τζόναθαν Έντουαρντς
Είδος: Ανθολογίες Νέων Ποιητών
Σελίδες: 148
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-145-4
Τιμή: 10,6 €

Περιγραφή
Δίγλωσση έκδοση.
Ανθολόγηση-Πρόλογος: Tζόναθαν Έντουαρντς
Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου
Ρις Οουάιν Γουίλιαμς, Ρίαν Ελίζαμπεθ, Γκλεν Έντουαρντς, Χάναν Ίσσα, Γκρουγκ Μιούζ, Έμιλι Μπλούιτ, Ζόι Μπρίνγκλεϊ, Τζο Ντάνθορν, Μάρι Έλις Ντάνινγκ, Γιέστιν Τάιν, Νάταλι Αν Χολμπόροου, Ριάνον Χούσον.
Rhys Owain Williams, Rhian Elizabeth, Glyn Edwards, Hanan Issa, Grug Muse, Emily Blewitt, Zoë Brigley, Joe Dunthorne, Mari Ellis Dunning, Iestyn Tyne, Natalie Ann Holborow, Rhiannon Hooson.
*
Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε με την υποστήριξη του Wales Literature Exchange, Arts Council of Wales National Lottery Funding. Μέγας υποστηρικτής του πρότζεκτ είναι το Jan Michalski Foundation.

Ανθολογία νέων Βούλγαρων ποιητών
Ανθολόγηση: Ρούμεν Μπαρόσοβ
Είδος: Ανθολογίες Νέων Ποιητών
Σελίδες: 270
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-143-0
Τιμή: 10,6 €

 Περιγραφή
Δίγλωσση έκδοση.
Ανθολόγηση: Ρούμεν Μπαρόσοβ
Μετάφραση: Γκέντσο Μπάνεβ & Ομάδα φοιτητών ΕΚΠΑ (Γεωργία Βιτζηλαίου, Σοφία Ζούμπα, Ντόρα Λάμη, Σοφία Μουρατίδου, Σουζάν Μπαϊράμ, Ελένη Μπεναρδή, Κλαούντια Μπραν, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Μαρία Πουλιακάκη, Ιβάν Σιράς, Άννα Σπηλιοπούλου, Ιρίνα Σταματοπούλου, Έβα Σταυρουλάκη, Βασιλική Φουντούκου, Μαρία Χρονάκη)
Πρόλογος: Γιορντάν Εφτίμοβ
Βασίλ Βίντινσκι, Μανόλ Γκλίσεβ, Στέφαν Ιβανόβ, Μαρία Καλίνοβα, Ρενέ Καραμπάς (Ιρένα Ιβανόβα), Ρόσεν Καραμφίλοβ, Ιβάν Λάντζεβ, Ρενέτα Μπακάλοβα, Ιβάν Ντιμιτρόβ, Ιρέν Πετρόβα, Ίβο Ραφαήλοβ, Καμέλια Σπάσοβα, Όλια Στογιάνοβα, Βλαντισλάβ Χρίστοβ, Ιβάν Χρίστοβ.
Васил Видински, Манол Глишев, Стефан Иванов, Мария Калинова, Рене Карабаш (Ирена Иванова), Росен Карамфилов, Иван Ланджев, Ренета Бакалова, Иван Димитров, Ирен Петрова, Иво Рафаилов, Камелия Спасова, Оля Стоянова, Владислав Христов, Иван Христов.
*
Η μεταφραστική ομάδα του παρόντος βιβλίου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του μαθήματος του διδάσκοντα Γκέντσο Μπάνεβ στο Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μέγας υποστηρικτής του πρότζεκτ είναι το Jan Michalski Foundation.

Ανθολογία νέων Βόσνιων ποιητών
Ανθολόγηση: Άλμιν Κάπλαν
Είδος: Ανθολογίες νέων ποιητών
Σελίδες: 21
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2020
ISBN: 978-960-638-137-9
Τιμή: 2,99 € (αποκλειστικά σε e-book)

Περιγραφή
Δίγλωσση έκδοση
Ανθολόγηση-Πρόλογος: Άλμιν Κάπλαν
Μετάφραση: Αγγελική Δημουλή
Συνεργάτες Μετάφρασης: Γκόραν Κολάκοτζιτς, Μίρζα Πούριτς, Μπάρμπαρα Τζ. Χάβελαντ
Ντιχάλα Χασανμπέγκοβιτς, Σάντρα Σβίτκοβιτς, Ανίτα Πάγιεβιτς, Λίντια Ντέντιους, Φ.Μ. Μπόρχεν, Άλεν Μέσκοβιτς, Σίμα Μάζιτς, Αμίλα Κάχροβιτς-Ποσάβλιακ, Σρνταν Γκάριτς, Άντεμ Γκάρικ.
Dijala Hasanbegovic, Sandra Cvitkovic, Anita Pajevic, Lidija Dedus, Velid Beganovic Borjen, Alen Meskovic, Sima Majic, Amila Kahrovic Posavljak, Srdan Gagic, Adem Garic.
*
Σε συνεργασία με το PEN Bosnian-Herzegovina Centre. Μέγας υποστηρικτής του πρότζεκτ είναι το Jan Michalski Foundation