Παρουσίαση βιβλίου: "Εν Λαγκάδα", της Βίκυς Γεωργούλη


«Γράμματα, γραμμένα με πόνο ψυχής, με χαρές και αγωνίες, αγάπες κι έρωτες, έγνοιες και νέα απ’ το χωριό και τα λιμάνια, ταξίδευαν στις θάλασσες όλου του κόσμου.
"«Συγκεντρωθείτε δια την αλληλογραφίαν», εφώναζε ο ταχυδρόμος’’, και τα σκαλιά της κοινότητας γέμιζαν από γυναίκες, παιδιά και μανάδες ναυτικών. Κάθε μέρα, ένα χωριό περίμενε είδηση κι ένα πλήρωμα τον ατζέντη να φέρει τα γράμματα στο βαπόρι.»
Ένα βιβλίο με αυτές τις ιστορίες τις δικές μας, τις ναυτικές, και μια θεατρική παράσταση βασισμένη σ’ αυτό. Έτσι θα κλείσει το καλοκαίρι στη Λαγκάδα.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδεχόμαστε από τις εκδόσεις “Θίνες” το βιβλίο “Εν Λαγκάδα” της Βίκυς Γεωργούλη, τη Δευτέρα 24/8 στις 8.00 μ.μ., στο AgoraCafe (είσοδο και από Απλωταριά) και την Τετάρτη 26/8 στον Άγιο Γιώργη Λαγκάδας την ίδια ώρα.

Γράμματα που φεύγουν, γράμματα που έρχονται, γράμματα που ταξιδεύουν, με παραλήπτη έναν πρωτόμπαρκο ναυτικό.
Του γράφουν η μάνα του, η αδερφή, η αγαπημένη κι ο φίλος του, το ’53-’54 και μέσα από την αλληλογραφία, εξελίσσεται η ιστορία, δίνοντας την εικόνα μιας κοινωνίας που χάνεται, των ανθρώπινων σχέσεων, της πολιτικής κατάστασης, των εθίμων, των στοιχείων της καθημερινότητας σ’ ένα ναυτοχώρι της Χίου.
Γράμματα που επηρεάζουν τη ζωή και τις αποφάσεις είτε Εν Λαγκάδα είτε Εν πλω.

Το βιβλίο αποδίδουν εκπληκτικά επί σκηνής οι Λεμονιά Νικολάου, Κατερίνα Μαυρέλου και Στρατής Αργυρούδης, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαρκέλλας Γεωργαλά, σε δυο παραστάσεις που θα δοθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 29-30/8 και ώρα 8.30 μ.μ., στο μοναδικό φυσικό σκηνικό του Αγιου-Γιώργη Λαγκάδας.