Η Μαίρη Βιδάλη και ο Πέτρος Αποστολόπουλος στις Ιωνικές Γιορτές του Δήμου Νέας Σμύρνης


Η γνωστή ηθοποιός, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την επέτειο του 2021,Μαίρη Βιδάλη, συμμετέχει και φέτος, όπως κάθε χρόνο στο μεγαλύτερο ραντεβού πολιτισμού της Αθήνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. 
Οι Ιωνικές Γιορτές, από τα λίγα φεστιβάλ της Αθήνας που θα διεξαχθούν φέτος κανονικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό που ορίζονται από την Πολιτεία, ξεκινούν στο Αλσος Νέας Σμύρνης στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου, με 40 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος. 
Στις 6 Σεπτμεβρίου παρουσιάζεται η πολύ καλή παράσταση της Μαίρης Βιδάλη, “ΛΕΛΑ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ  Η  Μάνα  της  Αντίστασης”, σε σκηνοθεσία του  Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Η  Λέλα  Καραγιάννη  θεωρείται  η  κορυφαία  κατοχική  ηρωίδα  της  Αθήνας.  Οι  περιπέτειες  της  ζωής  της  αρχίζουν  από  την  εφηβική  της  ηλικία,  συνεχίζουν  στους  βαλκανικούς  πολέμους,  την  μικρασιατική  καταστροφή,  το  αλβανικό  μέτωπο,  με  κορύφωση  την  δράση  της  επί  γερμανικής  κατοχής. Η  Μαίρη  Βιδάλη, η οποία μάλιστα απέσπασε για τον συγκεκριμένο ρόλο, το βραβείο ερμηνείας “Αντιγόνη Βαλάκου”, ενσαρκώνει την  ηρωίδα.
Την  ίδια  εποχή  μεσουρανούσε  στην  Αθήνα  ένας  μοναδικός  συνθέτης, ο Αττίκ. Με αυτή την αφορμή παρουσιάζεται το ίδιο βράδυ και η εξαιρετική παράσταση  “Κύριε  Αττίκ…  τελειώσαμε”, σε σκηνοθεσία επίσης του  Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Στον ρόλο του Αττίκ, ο Πέτρος Αποστολόπουλος. Σαρκαστικός  με  τον  εαυτό  του,  άλλοτε  με  χιούμορ  και  άλλοτε  με  θυμό,  μας  παραδίνει  άδολα  την  ψυχή  του.  Ένας  Αττίκ  που  γελάει,  κλαίει,  πονάει,  ερωτεύεται,  θλίβεται,  φιλοσοφεί,  λυτρώνεται!  Ένας  συγκλονιστικός  θεατρικός  μονόλογος  γεμάτος  τραγούδια.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Φωτεινή  Νταφοπούλου
Φωτισμοί- βίντεο – τεχνική υποστήριξη Σάββας Σουρμελίδης
Με τον Πέτρο Αποστολόπουλο  στον ομώνυμο ρόλο.