Ατομική έκθεση ψηφιδωτού: Ακούω τη σιωπή, της Αγλαΐας Πειθή στην Art Zone 42


Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, εγκαινιάζεται από τις 17.00 έως και τις 22.00 η ατομική έκθεση ψηφιδωτού της Αγλαΐας Πειθή με τίτλο "Ακούω τη σιωπή". Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Η Αγλαΐα Πειθή χρησιμοποιεί στα έργα της κυρίως μάρμαρο και υαλοψηφίδες smalti από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από τη Βενετία, οι οποίες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και υψηλής ποιότητας. Τα smalti είναι υαλόμαζα με ορυκτά χρώματα και μέταλλα, ψημένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι απίθανης ομορφιάς ψηφίδες σε χιλιάδες αποχρώσεις που παραμένουν αμετάβλητες στο χρόνο.
Το μάρμαρο από την άλλη, ένα φυσικό υλικό εξαιρετικά σκληρό και τραχύ, μέσα από το σφυρί και το καλέμι του καλλιτέχνη, μεταμορφώνεται και μπορεί να αποδώσει έργα τέχνης με βάθος χρώματος και ιδιαίτερο ύφος.
Η θεματική της καλλιτέχνιδος πραγματεύεται κυρίως στιγμές, οι οποίες μένουν και αυτές αμετάβλητες στον χρόνο, καθώς η ίδια εμπνέεται από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, από την επικαιρότητα και την Ιστορία, από μνήμες και παραδοσιακές μυθοπλασίες. Τα περισσότερα έργα της είναι προσωπογραφίες, είτε ανώνυμες είτε επώνυμες, πρόσωπα δίχως πρόσωπο, προσωπεία. Αποπνέουν την επιθυμία να μιλήσουν με το βλέμμα, κουβαλούν τη ‘σκληρή’ ομορφιά του υλικού, καλούν τον θεατή να τις αφουγκραστεί και να τις νιώσει. Μέσα τους κρύβουν ιστορίες που μιλούν για απώλεια, για συναντήσεις, για έρωτα, για φευγιό. Κοινός παρονομαστής η πάλη τους να αγγίξουν το ποθούμενο και γιατί όχι, την ευτυχία ... και όπως λέει και η καλλιτέχνης ‘... κάπου εκεί, εγώ με τις ψηφίδες μου, ακούω τη σιωπή τους.’


Αγλαΐα Πειθή
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δικηγόρος πολλά χρόνια. Στην αρχή της Χιλιετίας αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να ασχοληθεί με το ψηφιδωτό, το οποίο την εντυπωσίαζε από μικρό παιδί. Παρακολούθησε μαθήματα ψηφιδωτού στην Αθήνα και στην Ραβέννα. Μετά από μια πορεία σχεδόν 20 χρόνων στο ψηφιδωτό, με διαρκή επιμόρφωση, πολλή προσωπική δουλειά και θέληση το ψηφιδωτό είναι πια η ζωή της.
Μέσα από το ψηφιδωτό δημιουργεί ιστορίες, αντλώντας έμπνευση από τις ιστορίες που όλοι και όλα έχουν να πουν. Από το 2017 είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφιδογράφων (AIMC). Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της 5 ατομικές σε Αθήνα, Μύκονο και Τήνο και 7 συλλογικές σε Ελλάδα και Ελβετία. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές.
Στον χώρο της γκαλερί επιτρέπονται ταυτόχρονα έως 7 άτομα
Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Πέμ. – Παρ.: 15.00 – 21.00, Τετ. – Σάβ. : 11.00 -15.00

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια