Φένια Τσαγανάκη - Νίκος Βαρδάκας: Ταξίδεψα για να σε βρω | Νέα έκδοσηΗ λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ταξίδεψα για να σε βρω" των συγγραφέων μας Φένιας Τσαγανάκη και Νίκου Βαρδάκα!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το ταξίδι είναι το κλειδί όχι μόνο για την ανακάλυψη του κόσμου αλλά και για την ανακάλυψη του ανώτερου εαυτού, των ανθρώπινων ορίων, των προκλήσεων.

Κι αν αυτό γίνεται με μοναδική παρέα τη μοναξιά που κουβαλάει ο ταξιδιώτης, τότε τα εφόδια που αποκομίζει είναι ακόμα περισσότερα. Διότι η μοναξιά δεν είναι παρά ένα πέρασμα, μια πρόβα για το ‘μαζί’. Ένας δρόμος που αν βρεις το θάρρος να τον διασχίσεις θα σου αποκαλύψει έναν νέο, υπέροχο κόσμο.

Δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους, ο καθένας μόνος, για να καταλήξουν στο τέλος στην προσωπική Ιθάκη τους. «Το φτάσιμον εκεί είναι ο προορισμός σου», που έλεγε ο ποιητής. Η Ιθάκη όμως παίρνει τη μορφή που εμείς της δίνουμε, την Ιθάκη εμείς τη δημιουργούμε. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει και συλλογή
φωτογραφιών της Φένιας Τσαγανάκη. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΦΕΝΙΑ ΤΣΑΓΑΝΑΚΗ

Η Φένια Τσαγανάκη γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από μικρή ηλικία ήξερε πως ήθελε να ταξιδέψει για να ανακαλύψει νέες κουλτούρες και μέρη μακρινά. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά με το εβραϊκό στοιχείο της Ελλάδας. Μιλάει έξι γλώσσες κι έχει εργαστεί στο παρελθόν ως διερμηνέας και αεροσυνοδός.

Αγαπάει τα παιδιά, έχει μια κόρη και είναι ιδιοκτήτρια παιδότοπου στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με το παιδικό παραμύθι. Πάντα επιδιώκει στα ταξίδια της να έρχεται σε επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά η επικοινωνία με τα παιδιά τής δίνει τη μεγαλύτερη χαρά.

Το βιβλίο “Ταξίδεψα για να σε βρω” είναι το πρώτο της κι έχει δημιουργηθεί από τις εμπειρίες που αποκόμισε ταξιδεύοντας, τις οποίες έχει πλέξει με τον μύθο. Έχει επισκεφτεί περισσότερες από εξήντα χώρες, επιλέγοντας κυρίως να ταξιδεύει μόνη για να νιώθει τα συναισθήματα και την ομορφιά του τόπου στο έπακρο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Ο Νίκος Βαρδάκας γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μένει.
Το 2013 εκδόθηκε το έργο “Πλατεία Συντάγματος” από τις εκδόσεις Ρώμη. Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο του “Μέχρι την Λύτρωση” το 2015. Από τις εκδόσεις Διάνυσμα κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα του “Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες” και η “Νοσταλγία” σε μορφή free ebook.
Από το 2016 στο blog του φιλοξενούνται τέσσερις συλλογές του, τα “Αταίριαστα”, τα “Πρώιμα (1992-2005)”, τα “Κείμενα” και “2005-2015”. Το 2017 φιλοξενήθηκαν οι νέες του δουλειές με τίτλο “Συναισθήματα”, “Ιστορίες της πόλης” και “Παρελθόν”.
Το 2018 δημοσιεύτηκε στο blog του μια νέα συλλογή κειμένων με τίτλο “Σκέψεις” και η ποιητική του συλλογή “Δυστοπία”. Στις 20 Αυγούστου 2018 κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Ρώμη το νέο του βιβλίο με τίτλο “23”. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε στα τέλη του ίδιου χρόνου το έργο του “Φωτόστιχα”.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο “Εκεί που ανθίζουν οι κραυγές” από τις εκδόσεις Grotesque-Όμιλος Ελκυστής.

Μόλις κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Ρώμη –με συμμετοχή ποιήματός του που επιλέχτηκε από ομάδα εργασίας– το συλλογικό έργο “H Θεσσαλονίκη των ποιητών”.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή διηγημάτων
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 112
ISBN: 978-618-5424-98-5
Τιμή: 12,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια