Δανάη Παπαδημητρίου: Πεταλούδα | Νέο τραγούδι


Η Δανάη Παπαδημητρίου μας συστήνεται με την «
Πεταλούδα» της, το πρώτο της ελληνόφωνο τραγούδι σε δικούς της στίχους και μουσική. Την ενορχήστρωση και την παραγωγή υπογράφει ο Γιάννης Δαμιανίδης.

Η «Πεταλούδα» αποτελεί ένα πλάσμα που μεταμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς. Ωστόσο, για όλα περιμένει την κατάλληλη στιγμή που για αυτήν είναι μοναδική και μας διδάσκει πως ο ρυθμός και ο χρόνος είναι διαφορετικός για κάθε άνθρωπο και πως η βιασύνη είναι περιττή στη ζωή. Όταν αποκτήσει την τελική της μορφή ζει λίγο αλλά μέχρι τότε έχει φροντίσει να πετάξει στους δρόμους και να σε κάνει να χαμογελάσεις ένα πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά. Μια ελεύθερη ψυχή που σίγουρα αντιπαραβάλλεται με την ψυχική πίεση που βιώνει σήμερα ο σύγχρονος άνθρωπος. Γι’ αυτό στο τραγούδι εκφράζεται η σκέψη-ευχή «θα ήθελα να ‘μουν πεταλούδα».

Η αισιοδοξία κυριαρχεί στο κομμάτι και εμπεριέχει μια προτροπή για μια πιο ουσιαστική ζωή με επίκεντρο την αγάπη, την εξωτερίκευση συναισθημάτων και την απόλαυση της στιγμής.

Έπαιξαν οι μουσικοί Γιάννης Δαμιανίδης (πιάνο), Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο), Βαλάντης Καπουρελάκος (κιθάρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι) και Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα).

Το βίντεο κλιπ που ντύνει το τραγούδι επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Κουβάτης καθώς και τις φωτογραφίες.



Λίγα λόγια για τη Δανάη Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ρυθμική γυμναστική και το χορό καθώς λάτρευε να βρίσκεται στην σκηνή και να μεταμορφώνεται. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι. Συνεργάστηκε με τους Opera Chaotique, έπαιξε σε μουσικές σκηνές και μπαράκια της πόλης με διάφορα σχήματα και πλέον διαγράφει την δική της πορεία, δημιουργώντας τα δικά της τραγούδια. Επίσης, κάνει μαθήματα υποκριτικής και θεάτρου για να εξελίσσει διαρκώς τα εκφραστικά της μέσα.

Αναφορικά με την νομική, θέλει να στραφεί προς τον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς την αφορά άμεσα και ως καλλιτέχνη και φυσικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα με δράσεις μέσω της τέχνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια