Ατομική έκθεση: What remains when the story ends?, του Lucas Recchione στο Snehta Satellite


Η Snehta με χαρά σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Lucas Recchione - What remains when the story ends ? - με επιμέλεια της Odette Kouzou.

Ωράριο λειτουργίας και κατόπιν ραντεβού
Εγκαίνια Τρίτη 13 Οκτωβρίου 18.00-22.00
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 16.00-20.00
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 16.00-20.00
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, 16.00-20.00
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 16.00-20.00
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, 16.00-20.00

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Lucas Recchione, με τίτλο “What remains when the story ends?” λαμβάνει χώρα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Snehta Residency.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας του, ο καλλιτέχνης συλλέγει ιστορίες και αναμνήσεις ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους ανά τον κόσμο. Η έννοια του χωρο-χρόνου αποτελεί βασική σχέση κατά την οποία ερευνά αυτές τις ιστορίες. Επικεντρώνεται στην περιγραφή μίας μεταβατικής κατάσταση, αποδίδοντας τη μεταιχμιακή στιγμή, πριν συμβεί κάποιο απρόσμενο γεγονός που πιθανώς να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Επαναδιαπραγματεύεται αυτή την κατάσταση μέσα από τους πίνακες και τις εγκαταστάσεις του. Οι ζωγραφικοί του πίνακες επιτελούν τη λειτουργία διαμεσολαβητή μεταξύ του καλλιτέχνη και του κόσμου. Οι ιστορίες παραμένουν ζωντανές αλλά το νόημά τους πάντοτε αλλάζει σύμφωνα με το χρόνο και το χώρο στον οποίο αυτές εκτίθενται. Σκοπός του αποτελεί την διαμόρφωση συλλογικής μνήμης μέσα από τις αφηγήσεις του δημιουργού.
Με τη χρήση διαφόρων μέσων όπως η ζωγραφική, η εγκατάσταση, η φωτογραφία και η αφήγηση, ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα φάσμα δυνατοτήτων ώστε να επιδείξει τους πολλούς και διαφορετικούς χρόνους και τόπους που συνδέονται αυτές οι ιστορίες. Κατ’ επέκταση, με την εξιστόρηση τους ξετυλίγονται καινούρια σημαίνονται που ενυπάρχουν μεταξύ πολλών συγχρονικοτήτων. O Lucas συγκροτεί τις ιστορίες του μέσα από διαφορετικές φόρμες χρησιμοποιώντας μία ιδιότυπη γλώσσα στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός πολύ-επίπεδου έργου. Προτρέποντας το κοινό να περιηγηθεί ανάμεσα απ΄ό,τι έχει απομείνει από τις ζωγραφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παίζουν τον ρόλο υποδοχέα για τις ιστορίες του, εμπλέκει τους επισκέπτες στην διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ο Lucas Recchione, γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αρχιτεκτονική από το University of Applied Sciences στην Στουγκάρδη (2013), και είναι κάτοχος προπτυχιακών τίτλων από το School of the Museum of Fine Arts (2008), και από το Tufts University στην Βοστώνη (2007).
Εκθέσεις και προγράμματα που έχει λάβει μέρος: 2019 Participation in Pop up group shows Signature room at Weinmeister Hotel, Berlin Finalist for Sparkasse Art Prize, Karlsruhe 2018 Stadtmuseum, Eppingen – Kinderspiel 3 Month Piliotenküche Artist Residency in Leipzig Alte Handelsschule, Leipzig– Unheimlich Kunstraum Ping-Pong, Leipzig – PP#15 2017 Riccardo Crespi, Milan – The Anthropocene Berlin Extravaganza art fair, Brussels 212 Arts (Solo), NYC– Memory glitch COVID-19. 
Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο θα γίνει δεκτή σε επισκέπτες που συμμορφώνονται με όλα τα προσωπικά μέτρα υγείας σχετικά με την επιδημία Covid-19.


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.snehtaresidency.org
Τοποθεσία:
Snehta, I.Δροσοπούλου 47, Κυψέλη, Αθήνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια