ΑΙΧΜΕΣ #2: Το περιοδικό για τους βιβλιόφιλους κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του


Διαβάζουμε για να αλλάζουμε, για να είμαστε ελεύθεροι, γιατί χωρίς τη λογοτεχνία η ζωή μας θα ήταν κόλαση. Ένα περιοδικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας για το διάβασμα.

Αναζητήστε το δεύτερο ολοκαίνουργιο τεύχος των ΑΙΧΜΩΝ
Θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας για το βιβλίο


Το φθινόπωρο του 2019 ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι και κέφι στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ένα νέο, έντυπο περιοδικό που αντλεί έμπνευση από τον κόσμο του βιβλίου με τον τίτλο ΑΙΧΜΕΣ. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε μέχρι να κρατήσουμε επιτέλους στα χέρια μας το δεύτερο τεύχος. Το πλάνο μας ήταν να κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Toν Μάρτιο οι σελίδες αυτές βρίσκονταν κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου όταν, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, τα βιβλιοπωλεία έκλεισαν τις πόρτες τους, στερώντας από τις ΑΙΧΜΕΣ το φυσικό τους περιβάλλον. Η έκδοση αναβλήθηκε και ανασχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εκδόσεις μας για το ενήλικο κοινό.
Αυτό το περίεργο φθινόπωρο όμως οι ΑΙΧΜΕΣ επιστρέφουν, ως το καλύτερο όχημα επικοινωνίας με όσους αγαπούν τον γραπτό λόγο, το βιβλίο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, τη σκέψη, τα ταξίδια και τη ζύμωση των ιδεών με οδηγό τις λέξεις. Επιστρέφουν πιο δυναμικές και πιο αισιόδοξες, γιατί το βιβλίο στάθηκε σε αυτή την περιπέτεια που ζούμε η σίγουρη παρηγοριά μας, ο ακλόνητος σύντροφός μας σε μέρες δύσκολες.

Για ακόμα μία φορά, οι ΑΙΧΜΕΣ θα επιχειρήσουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας με πλούσιο και πρωτότυπο υλικό και κεντρικό άξονα το αντικείμενο του πόθου κάθε βιβλιόφιλου: το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες τους συναντάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα βιβλία, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, γραφίστες και τόσους άλλους, πάνω απ’ όλα αναγνώστες.

Στο δεύτερο τεύχος, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε συνεντεύξεις, όπως αυτή του βραβευμένου Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη νέα του συλλογή διηγημάτων και του Βρετανού διανοητή, καλλιτέχνη και συγγραφέα James Bridle για τα σκοτεινά σύννεφα που συγκεντρώνονται πάνω απ’ τα όνειρα του ψηφιακού μεγαλείου· ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως αυτή ανάμεσα στον πολιτικό επιστήμονα Στάθη Καλύβα και τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη για το ελληνικό όνειρο που κατέληξε σε βιβλίο· πρωτότυπα κείμενα Ελλήνων συγγραφέων, που μας βάζουν στο εργαστήριό τους αποκαλύπτοντας γιατί γράφουν· κείμενα για φλέγοντα θέματα όπως τα φαινόμενα φυλετικής βίας, με αφορμή νέα, ενδιαφέροντα βιβλία· προδημοσιεύσεις αποσπασμάτων από τις νέες μας εκδόσεις και πολλά άλλα που σας τα φυλάμε για έκπληξη.
Ξεφυλλίστε το νέο τεύχος ΕΔΩ. Γράφουν: Κώστας Αγγελάκος, Γρηγόρης Αζαριάδης, Κώστας Ακρίβος, Μανώλης Ανδριωτάκης, Νίκος Βατόπουλος, Κώστας Γιαννακίδης, Στέλλα Κάσδαγλη, Μαίρη Κόντζογλου, Σοφία Λιλιμπάκη, Μαίρη Μαγουλά, Μιχάλης Μακρόπουλος, Κατερίνα Μαλακατέ, Ελένη Μπούρα, Σοφία Νικολαΐδου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Κωστής Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σίμος, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Γιάννης Στάμος, Κατερίνα Σχινά, Βάσια Τζανακάρη, Redoine Amzlan, James Bridle.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την ανάγνωσή του και να γίνει το έντυπο αυτό ένας ακόμα τρόπος για να είμαστε σε ουσιαστική επαφή. Γράψτε μας τα σχόλια, τις εντυπώσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις σας στο pressoffice@metaixmio.gr.

Με πυξίδα την αγάπη μας για το διάβασμα σας καλούμε σε ένα ταξίδι όπου θα μοιραστούμε το καθημερινό πάθος μας για την τυπωμένη σελίδα.
Το περιοδικό μας θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία της περιοχής σας, καθώς επίσης και σε άλλους χώρους πολιτισμού ή και στο αγαπημένο σας βιβλιοφιλικό καφέ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια