Αφιέρωμα στον τραγουδιστή Κώστα Τηγάνη


Ο Κώστας Τηγάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και κατάγεται από τον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου με παράλληλες σπουδές Κλασσικού Πιάνου, Ανωτέρων θεωρητικών και Βυζαντινής Μουσικής. Επίσης έχει κάνει μαθήματα παραδοσιακού κλαρίνου με τους  κορυφαίους δεξιοτέχνες Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Μάκη Βασιλειάδη και Βαγγέλη Παπαναστασίου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι ενεργός τραγουδιστής. Έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους κορυφαίους μουσικούς της λαϊκής παραδοσιακής μουσικής της γενιάς του σε πανηγύρια, εκδηλώσεις, συναυλίες σε όλη την επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό όπως στην Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Το 2009 κέρδισε το 2ο βραβείο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια Αρκαδίας.

Την άνοιξη του  2016 είχε τη πρώτη του συμμετοχή στη δισκογραφία με το cd single  "Σαμοθράκης Βήμα" της μουσικοσυνθέτη  Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Άνθιμο. 


Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ταξίδεψε σε περιοδεία ανά την Ελλάδα με τη Ζωή Τηγανούρια, ενώ συμμετείχε επίσης και σε διάφορες άλλες συναυλίες, εκδηλώσεις και πανηγύρια.

Τα επόμενα χρόνια συνέχισε τις  συναυλίες με θέμα τη  παραδοσιακή και λαϊκή μουσική όπως  και τις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Τότε έκανε και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές  όπως τις "Στα τραγούδια λέμε Ναι" και "Από τόπο σε τόπο" της Κρατικής Τηλεόρασης.

Λίγο πριν φύγει το 2020, συμμετείχε στο νέο μουσικό συλλεκτικό άλμπουμ της ποιητριας Στέλλας Πετρίδου με τίτλο "Έλα ξανά", στο οποίο συμμετέχουν έντεκα επιπλέον ερμηνευτές, σε δεκατρία συνολικά τραγούδια, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Όνειρο" σε σύνθεση του Βασίλη Μαντόγλου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια