Αφιέρωμα στην τραγουδίστρια Ευαγγελία Σταυρινούδη


Η Ευαγγελία Σταυρινούδη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής με καταγωγή από το νησί της Χίου και από τη Γορτυνία Αρκαδίας. Σπούδασε Ειδικός Εφαρμογών με Πολυμέσα στο τμήμα Πληροφορικής του ΙΕΚ Ρέντη. Παράλληλα, παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και κλασσικού τραγουδιού στα ωδεία «Μουσική Επιστήμη» και «Έρευνα». Στην πορεία παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, καθώς και κύκλο σεμιναρίων στη μουσική σχολή του Μιχάλη Σμέρου «Studio Phonetics» με δάσκαλο τον Πάρη Γκαγκαστάθη, όπως και στο «Χαλκιδόνειο ωδείο» κύκλο σεμιναρίου με εισηγήτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Μετά τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται ως βοηθός λογιστή σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Αυτό, όμως, που την κέρδισε ήταν η αγάπη της για το τραγούδι και τη μουσική, καθώς πίστευε και πιστεύει πως η μουσική είναι η ίδια η ζωή. 

Σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδίστρια σε γνωστή οικογενειακή ταβέρνα και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί και έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, καθώς και σε μαγαζιά με ζωντανή μουσική. Κάποια από αυτά είναι: η οικογενειακή ταβέρνα «ο Λόφος» (σημερινή ονομασία μεζεδοπωλείο «η Αρετούσα»), η οικογενειακή ταβέρνα «ο Μπάμπης» και σκηνές όπως οι «Rockwood», «Holywood», «Level 69», «Crow», «Ρυθμός stage», «Αρχιτεκτονική live», «Το μπαράκι της Διδότου» κα. Επίσης, ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό και κυρίως με το θέατρο τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι μέλος του Δ.Σ στο Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό σωματείο «ΘΕΑΡΤΕ»-ΘΕARTΕ με την αρμοδιότητα του ταμία από τον Αύγουστο του 2018. 

Έχει λάβει μέρος σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις όπως: 

Οι εφτά κόρες του Μωριά (Ιούλιος 2016- Θέατρο πέτρας δήμος Πετρούπολης) 
Γόβα στιλέτο (Μάιος 2017- Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη δήμος Ιλίου) 
Παίξαμε κι εμείς με τ'όνειρο (Ιούλιος 2017- Θέατρο ρεματιάς δήμος Χαλανδρίου) 
Μύθοι της γης (Ιούνιος 2018- κλειστό γυμναστήριο 'Χαρά Καρυάμη' δήμος Ηρακλείου Αττικής.) 
Αρκαδία: όσα χωράνε στην αλήθεια δεν τα βαστάν τα παραμύθια (Ιούλιος 2018- θέατρο ρεματιάς δήμος Χαλανδρίου) 
Μη Γελλάς-επιθεώρηση (Ιούνιος 2019- Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης) 
Magna Arkadia (Ιούλιος 2019- Θέατρο ρεματιάς δήμος Χαλανδρίου) όπου τα κείμενα και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης-Δημοσθένης Μπουζαλάς. 

Πρόσφατα έχει συμμετάσχει και σε μια διαδικτυακή σειρά μικρού μήκους επεισοδίων με τίτλο «Οι Ματιαγμένες» (2020- Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό σωματείο ''ΘΕΑΡΤΕ'') 

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου, μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, συγγραφείς, καθώς και με δραστήριους συλλόγους όπως: την ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου, τους Αρκάδες Ηρακλείου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», τους Αρκάδες Ιλίου «Προσέληνοι», τους Πελοποννησίους Πετρούπολης «Ο Πέλοψ», το καλλιτεχνικό σωματείο «'Έλευσις & Υδράνη», τον σύλλογο γυναικών Αίγινας. 

Μία από τις ιδιαίτερες και ευαίσθητες συνεργασίες που έχει κάνει, εκφράζοντας και την αγάπη της για τα παιδιά ήταν με τη συγγραφέα Νάντια Ηλιοπούλου, ερμηνεύοντας κάποια από τα ποιήματα του παιδικού της παραμυθιού «Ο ψιθυρούλης», με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υπέροχου cd. Η μελοποίηση των ποιημάτων έγινε από τον Βασίλη Καννελόπουλο και η ηχογράφηση στο στούντιο Apollon. 

Στις 21/02/20 ηχογράφησε και έκανε video clip ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια, τον «Έρωτα Αρχάγγελο», σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και μουσική Χρήστου Λεοντή, με την υπογραφή της εταιρείας Watchmeon. 


Στις 23/10/20 έκανε, επίσημα πια, το δισκογραφικό της ντεμπούτο με ένα new single το «Άμοιρο φιλί», όπου τους στίχους υπογράφει η καταξιωμένη Στέλλα Πετρίδου και τη μουσική ο ταλαντούχος Γιάννης Κανταλής. 


Σήμερα είναι ενεργή και συμμετέχει σε κάθε είδους εκδηλώσεις / παραστάσεις / μουσικά μαγαζιά με ζωντανή μουσική. Είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο καλλιτεχνών και έχει άδεια εργασίας του επαγγέλματος. Είναι μέλος στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με ένα μουσικό σχήμα, με μαέστρο τον Γιάννη Παπαδόπουλο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια