Δημήτρης Λέντζος: Πού με πας, Παναγία μου; | Νέα έκδοση


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η νέα συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Λέντζου Πού με πας, Παναγία μου;. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας καταγράφει τις ιστορίες μιας μικρής επαρχίας, της δικής του, που κουβαλάει μέσα του σαν πολύτιμο και ακριβό πράγμα. Παλιές ιστορίες, αλλά και πιο σύγχρονες, μπλέκονται ωραία, σαν μωσαϊκό, με τις λέξεις διαλεγμένα βότσαλα από τους ξερικούς τόπους της καταγωγής του. Ιστορίες με τις ντόπιες λέξεις μιας γλώσσας χθόνιας, καθαρής και ξάστερης. Οι αφηγήσεις, λιτές, με χιούμορ και αυθεντική τραχύτητα.


Ο Δημήτρης Λέντζος γράφει όπως μιλάει, με ένταση και χειρονομίες. Αυτή η μικρή επαρχία είναι η στέρνα του με το λίγο νερό, που από αυτό ξεδιψάει. Άλλωστε αυτό κάνει από την πρώτη του συλλογή διηγημάτων, «Η μεγάλη διαδήλωση του ενός» (2008), μέχρι την τέταρτη, την πρόσφατη.
Πάντα στα βιβλία του ο συγγραφέας μας χαρίζει κι ένα παραμύθι κι είναι η μόνη αστική γραφή του μέσα σε όλη αυτή την επαρχία. Αξίζει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο του Δημήτρη Λέντζου, θα βρείτε στις σελίδες του τις μικρές βλάσφημες αγιογραφίες απλών ανθρώπων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια